Gündem Katliamcılar hesap verecek

Katliamcılar hesap verecek

03.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze saldırılarına ilişkin, “Nasıl Auschwitz ve Srebrenitsa için oradaki kasaplar, uluslararası insan suçları mahkemelerine çıkmış ve bunun bedelini ödemişlerse bugün Gazze’deki katliamın sorumluları da mutlaka ama mutlaka uluslararası ceza mahkemesine çıkacak, bu yaptıklarının bedelini ödeyeceklerdir. Bu katliama sesini çıkarmayanlar da göz yumanlar da hesap vereceklerdir” dedi.

Katliamcılar hesap verecek

Kurtulmuş, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Bosna Hersek arasında tarihi bir dostluğun bulunduğunu söyledi.  

Haberin Devamı

“Bedelini ödeyecekler” 

Kurtulmuş, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında kendisi konuşurken dahi onlarca bebeğin, kadının ve yaşlıların ve masum insanların öldürüldüğünü söyledi. Gazze’de yaşananlarla birlikte insanlığın suç defterinin açıldığını dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Üç şey üzerinden yakın tarihimizi anlatmaya çalışacağım, Auschwitz, Srebrenitsa ve Gazze... Şunu da çok açık söylüyorum. Nasıl Auschwitz ve Srebrenitsa için oradaki kasaplar, uluslararası insan suçları mahkemelerine çıkmış ve bunun bedelini ödemişlerse bugün Gazze’deki katliamın sorumluları da mutlaka ama mutlaka uluslararası ceza mahkemesine çıkacak, yaptıklarının bedelini ödeyeceklerdir. Bu katliama sesini çıkarmayanlar da göz yumanlar da hesap vereceklerdir.”