Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurultay iddiasına yanıt

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurultay iddiasına yanıt

21.03.2024 - 13:08 | Son Güncellenme:

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisine yakın isimlerin, CHP’nin yerel seçimlerde başarılı olamaması ve kurultaya gitmesi için çalıştığı iddiasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, o iddialar için ‘asparagas’ dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin, CHP’nin yerel seçimlerde başarılı olamaması ve kurultaya gitmesi için çalıştığı iddiası 38’inci Olağan Kurultay sonrası ortaya atılmıştı.

Haberin Devamı

O İDDİA DOĞRU MU?

Kemal Kılıçdaroğlu o soruya yanıt verdi. Gazeteci Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu, o iddialar için ‘aspragas’ diyerek, ‘Desteğim bütün adaylarımızın arkasındadır’ vurgusu yaptı.

Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde mevcuttaki 11 büyükşehir belediyesinin tekrar kazanılacağına inandığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, solun dünyadaki gelişmelerine ilişkin değerlendirme yaparken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkan yardımcılığına seçildiği sosyalist enternasyonal eleştirmesi ise dikkat çekti ve “Sosyalist enternasyonal üçüncü dünya ülkelerinin kontrolüne geçti” dedi.

Sosyalist enternasyonalin eskisi gibi üretken olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, yeniden eski üretkenliğine dönmesi gerektiğini, aksi halde tamamen etkisiz bir kurum haline geleceğini savundu.

Haberin Devamı