Gündem Kemal Sunal'ın hayat hikayesi! Kemal Sunal ne zaman vefat etti?

Kemal Sunal'ın hayat hikayesi! Kemal Sunal ne zaman vefat etti?

03.07.2019 - 07:39 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal, bugün aramızdan ayrılışının 19. yılında anılıyor. Sayısız filmiyle gönüllerde taht kuran usta sanatçımız ile ilgili tüm merak edilenleri bir araya getirdik. İşte ayrıntılar...

Kemal Sunalın hayat hikayesi Kemal Sunal ne zaman vefat etti

Tiyatro ile sanat hayatına başlayan sanatçı, Ertem Eğilmez'in kendisini fark etmesiyle sinema filmlerine yönelmiştir. 1972 yılında Tatlı Dillim filminde rol alarak sinemaya ilk adımını atmıştır.

Haberin Devamı

KAÇ YILINDA VEFAT ETTİ

Yüksek lisansını "TV ve sinemada Kemal Sunal güldürüsü" isimli tezi ile yapmıştır. 82 filmde rol almış sanatçının son filmi 1999 yılında vizyona giren Propaganda'dır. 3 Temmuz 2000 tarihinde, Balalayka isimli filmin çekimleri için bindiği uçakta, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir. Sanatçı, "Gülen adam" lakabıyla anılmaktadır.

OKUL YILLARI

İstanbul Küçükpazar semtinde Malatyalı bir ailenin çocuğu olarak doğan oyuncunun babası Migros'tan emekli Mustafa Sunal, annesi Saime Sunal'dır. Ailenin büyük çocuğu olan Kemal Sunal'ın, Cemil ve Cengiz isminde iki kardeşi vardır. İlkokulu Mimar Sinan İlkokulu'nda okuyup, Vefa Lisesi'nden mezun olmuştur. Liseyi 11 yılda tamamlayan sanatçı, "bu benim tembelliğimden, salaklığımdan ileri gelen bir şey değildi. 15-20 kişilik bir grubumuz vardı. Beraber geçiyorduk, beraber kalıyorduk. Anlaşmış bir gruptu. Bir nevi haylazlıktı tabii… "sözleriyle açıklamıştır. Yüksek tahsiline Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde başlasa da, bu bölüme devam edememiştir.

Haberin Devamı

12 Eylül döneminde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun olarak 1995 yılında bitirmiş ve ardından yüksek lisans yapmıştır. Yüksek Lisansını "TV ve sinemada Kemal Sunal güldürüsü" isimli teziyle yapmıştır.

GÜL SUNAL İLE EVLENDİ

Devekuşu kabare tiyatrosundayken, 1972-1973 tarihindeki Ankara turnesi sırasında sonradan eşi olacak Gül Sunal ile tanışmış, 1975 Nisan ayında Beyoğlu evlendirme dairesinde evlenmişlerdir. Bu evlilikten Ali ve Ezo isimli iki çocukları olmuştur.

FİLMLERDE OYNADIĞI ROLLERDEN ÇOK FARKLI

Sanatçı kendi profilinin, oynadığı karakterlere göre farklı olduğunu şu sözlerle belirtmektedir; "Ben özel hayatımda çok az konuşan, çok soğuk bir adamım" "aynı zamanda iş ve ev yaşamında titizim" sözleriyle dile getirmiştir. Eşi tarafından yazılan anı kitabında, ev halkına sanatçı olduğunun ağırlığını hiç hissettirmemiş, eşinin tanımına göre "aile babası" profilini hiçbir zaman bozmamıştır. Akşam yemeklerine daima vaktinde yetişen, aile ilişkilerine önem veren ve bu düsturda çocukları ile çok iyi arkadaş olan, iş, aile ve komşuluk ilişkilerinde daima sohbeti aranan, herkes tarafından sevilen sanatçı; filmlerinin aksine, çok fazla gülmeyen ve sululuktan hoşlanmayan bir yapıya sahiptir.

Haberin Devamı

ÇOK SEVİLEN FİLMLERİNDEN BAZILARI

Kemal Sunal 82 filmde rol almıştır. Bunlardan bazıları...

Köyden İndim Şehire
Meraklı Köfteci
Tosun Paşa
Sahte Kabadayı
Hababam Sınıfı
İbo ile Güllüşah
Çöpçüler Kralı
İyi Aile Çocuğu
Kapıcılar Kralı
Sakar Şakir
Yüz Numaralı Adam
Korkusuz Korkak
Dokunmayın Şabanıma
Şark Bülbülü
Zübük
Yedi Bela Hüsnü
Doktor Civnım
Üç Kağıtçı
Davaro
Tokatçı
Kılıbık
Orta Direk Şaban
Atla Gel Şaban
Kiracı