Gündem Kılıçdaroğlu yerel seçimler için iddialı konuştu: Belediye sayımızı 400’e çıkaracağız

Kılıçdaroğlu yerel seçimler için iddialı konuştu: Belediye sayımızı 400’e çıkaracağız

19.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da partisinin 39 ilçe başkanıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, yerel seçim hedefini de açıkladı. Kılıçdaroğlu, mevcut büyükşehirlerin yanı sıra Şanlıurfa, Bursa, Balıkesir ve Denizli büyükşehir belediyelerini de kazanacaklarını iddia etti.

Kılıçdaroğlu yerel seçimler için iddialı konuştu: Belediye sayımızı 400’e çıkaracağız

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- CHP’de il kongreleri süreci olaylı başladı. İzmir’in ardından, Karaman kongresinde de arbede yaşanırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonu İstanbul’da bir araya geldiği ilçe başkanlarına “kavgadan dövüşten uzan durun” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, pazar günü İstanbul’da partisinin 39 ilçe başkanıyla bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre, tamamına yakını söz alan ilçe başkanlarını dinledikten sonra değerlendirmelerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

‘Hesabı sorulacak’

“Kol kırılır yen içinde kalır. Sokakta sosyal medyada, televizyonlarda partiyi tartıştırmayın. Yönümüzü tamamen yerel seçimlere çevirelim. Kavga, dövüşten, tartışmalardan uzak durun. Parti içinde tartışmalar, eleştiriler olabilir. Birbirimizi eleştirebiliriz ama kesinlikle kavga olmayacak. İzmir ile ilgili inceleme başlattık. Gereken talimatı verdim. Bunu kim yaparsa yapsın, isterse benim yakınım olsun, kabul edilemez. Olayı çıkartanlar disiplin kuruluna sevk edilecek. Parti içi demokrasiyi kullanarak gerilim yaratanlara izin verilmeyecek, bu olayları çıkartanlardan hesabı sorulacak.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlere yönelik ittifaka yönelik, “Süreç içerisinde gelişir ama biz illa ittifak yapmıyoruz. Şu anda CHP’nin kendi adaylarıyla belediyeleri kazanacak bir çalışmanın içerisindeyiz” ifadelerini kullandığı ardından da İYİ Parti konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi. CHP lideri, “İttifaka zarar gelecek ya da partilerle diyalogları olumsuz anlamda etkileyecek şeylerden kaçının. Eleştirilere cevap vermeyin” talimatını verdi. Yerel seçim hedefini de açıklayan Kılıçdaroğlu, “Belediye sayımızı 400’e çıkartacağız. İstanbul’da ilçe belediyelerindeki sayıyı yükselteceğiz. İstanbul’u, Ankara’yı alacağız. Şanlıurfa’da çok iddialıyız, alacağız. Bursa’yı, Balıkesir’i, Denizli’yi alacağız” iddiasında bulundu. Yerel seçimde adayların önemine işaret eden Kılıçdaroğlu’nun, “Büyükşehirlerde büyükşehir belediyesi başkanıyla birlikte o kararları vereceğiz, ilçe başkanları da o masada olacak” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, ilçe bakanlarından İmamoğlu’yla uyumlu bir şekilde çalışmalarını da istedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, partisinin CHP MYK toplantısına başkanlık etti. MYK’da kurultay tarihi kararlaştırıldı. Edinilen bilgiye göre kurultay 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak. 26 Eylül Salı günü saat 11.00’da Genel Merkez’de PM toplanacak ve kurultay kararı resmiyet kazanacak. Tüzük kurultayı kararı da PM’de kararlaştırılacak. Kurultaydan önce milletvekilleri kampa alınacak. Milletvekili kampının 22-23-24 Ekim tarihlerinde Sakarya’da, Sapanca’da yapılması planlanıyor. Bu süreçte, beklenen İstabul İl Kongresi de 8 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

ÖRSAN ÖYMEN İLE İLGİNÇ DİYALOG: BENİ ELEŞTİRMEZSENİZ NASIL ADAY OLACAKSINIZ? 

Özgür Özel ve Örsan Öymen’in genel başkanlığa aday olma niyetlerine ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, genel başkan adaylarının rahat bir şekilde adaylıklarını açıklayabilmesi, Genel Merkez’i kullanabilmesi, açıklamalarının partinin sosyal medyasından duyurulması konusunda talimatları olduğunu söyledi. CHP lideri, Öymen ile yaşadığı ilginç diyaloğu da şöyle aktardı:

“Biz AK Parti gibi değiliz, demokrasiyi içselleştirmiş bir partiyiz. Örsan Bey bana dedi ki ‘ister istemez sizi eleştireceğiz konuşmamda.’ Ben de dedim ki; ‘beni eleştirmezseniz nasıl aday olacaksınız? Normal bu.”