Gündem Kısıtlama kaçta bitecek? 20 Haziran marketler açık mı

Kısıtlama kaçta bitecek? 20 Haziran marketler açık mı

20.06.2020 - 05:41 | Son Güncellenme:

Sokağa çıkma kısıtlaması 20 Haziran 2020 kaçta bitecek? LGS nedeniyle uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında marketler açık mı sorusu merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili 81 ile genelge gönderildi. Genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlamasının başlama ve bitiş saatleri de belli oldu. Peki kısıtlama kaçta başlıyor sokağa çıkma kısıtlaması kaçta sona erecek? Detaylar milliyet.com.tr'de.

Kısıtlama kaçta bitecek 20 Haziran marketler açık mı

20 Haziran 2020 marketler, fırınlar açık mı sokağa çıkma kısıtlaması kaçta bitecek sorusu merak ediliyor. 1 Haziran tarihinden itibaren normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte sokağa çıkma kısıtlamaları sona erdi. Fakat bu hafta sonu binlerce öğrencinin gireceği LGS sınavı nedeniyle corona tedbirleri kapsamında belli saatler aralığında kısıtlama uygulanacak. Sokağa çıkma kısıtlaması bugün 09.00'da başlayacak ve 15.00'e kadar sürecek. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olanlar da var.

Haberin Devamı

KISITLAMADAN KİMLER MUAF?

Gerek LGS gerekse YKS'ye girecek adayların sınav binasına ulaşımlarının toplu taşıma ile sağlanması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak. LGS ve YKS sınavlarının yapılacağı günlerde başta sınava girecek adaylar ve yakınları ile sınav görevlilerinin şehir içi toplu ulaşımlarında herhangi bir aksama olmaması için belediyelerce gerekli tedbirler alınacak ve ihtiyaca göre sefer sayıları artırılacak. Şehirler arası toplu ulaşım araçlarından (uçak, otobüs, tren, vapur, feribot vs.) biletleme yapmış olanlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

MARKETLER AÇIK MI?

Haberin Devamı

Genelgeye göre; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak gün ve saatlerde; ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. Vatandaşlar, ikametlerine en yakın fırın, unlu mamul ruhsatlı iş yerleri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlıcılara gidip gelebilecek. İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesini sağlayacak kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler, belirlenecek akaryakıt istasyonları, lastik tamircisi, doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler, oteller ve konaklama yerleri, gıda, temizlik ve ilaç gibi sektörlere ambalaj sağlayan üretim tesisleri açık olacak.