Gündem KKTC’deki Falyalı cinayetinde 2 yakın koruma gözaltında

KKTC’deki Falyalı cinayetinde 2 yakın koruma gözaltında

12.02.2022 - 23:55 | Son Güncellenme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili polisin yürüttüğü soruşturmada, Halil Falyalı'nın iki yakın koruması da gözaltına alındı.

KKTC’deki Falyalı cinayetinde 2 yakın koruma gözaltında

Halil Falyalı, beş gün önce KKTC’nin Girne kentine bağlı Çatalköy bölgesinde şoförü ile birlikte aracında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul’da 3 şüphelinin da gözaltına alındığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına alınanların sayısı 6’ya yükselmiş oldu. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin Mustafa Söylemez'in kardeşi Faysal Söylemez olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 3 şüpheliden birinin ifade işlemleri için emniyete götürüldüğü öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, söz konusu soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Saldırı sonrası 9 Şubat’ta düzenlenen operasyonla Mustafa Söylemez'in de aralarında bulunduğu 3 kişi İstanbul’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınmıştı.

KORUMALARI DA GÖZALTINDA

KKTC'de evine 200 metre uzakta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kumarhane işletmecisi Halil Falyalı’nın cinayetine ilişkin soruşturma sürüyor. Polis Halil Falyalı’nın cinayeti ile ilgili bugün 2 kişinin gözaltına alınmasının ardından, Falyalı’nın 2 yakın koruması olan Türkistan Gülce ve Halil Işık'ın da gözaltına alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Polis, iki yakın korumanın cinayet gecesi ruhsatsız silah taşıdığı ve ateş açtıkları gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtti.