Gündem ‘KKTC’nin tanınması temel hedefimiz’

‘KKTC’nin tanınması temel hedefimiz’

20.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Kıbrıs meselesinin, Kıbrıs Türk halkının meşru haklarını ve güvenliğini teminat altına alacak şekilde çözüme kavuşturulması, ülkemizin en önemli önceliklerinden biridir” dedi.

‘KKTC’nin tanınması temel hedefimiz’

Beraberindeki heyetle ilk resmi yurt dışı ziyareti çerçevesinde KKTC’de temaslarını sürdüren Yılmaz, Eski Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıtını ziyaret etti. Saygı duruşunun ardından özel defteri imzaladı.

Haberin Devamı

‘İmar ve ihya için’

Yılmaz, daha sonra bir araya geldiği KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Kıbrıs sorununa dair her zaman çözümcü bir anlayış içinde olduklarını ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kıbrıs meselesinin, Kıbrıs Türk halkının meşru haklarını ve güvenliğini teminat altına alacak şekilde, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması, ülkemizin en önemli önceliklerinden biridir. Kıbrıs’ta çözüm, ancak Ada’daki gerçekler üzerine inşa edilebilir. Böyle bir çözüm, bölgesel istikrar ve refaha da katkıda bulunacaktır. Türk tarafının sergilediği tüm yapıcılığa, iyi niyete rağmen, Kıbrıs Türklerinin haklarını görmezden gelen, tek taraflı eylemleri ise cevapsız bırakmamız söz konusu değildir. Rum-Yunan ikilisi gibi bu grubun sözcülüğüne soyunan Avrupa Birliği de Kıbrıs Türk tarafını azınlık olarak görme gafletinde daha fazla ısrar etmemelidir. Bunun karşısında biz, biliyorsunuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasını hedef olarak belirledik.”