Gündem Komisyondan ‘gizlilik’ kararı

Komisyondan ‘gizlilik’ kararı

19.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı bünyesinde, ittifakın TBMM’de anayasal çoğunluk olan 400 sandalyeye sahip olabilmesi için uygulanabilecek milletvekili adayı liste alternatiflerini çalışmak üzere oluşturulan “seçim ittifakı komisyonu” önceki gün toplandı. Altı liderin dün yaptıkları görüşme öncesi bir araya gelen komisyon, çalışmalarını “mahrem yürütme ve çok gizli tutma” kararı aldı.

Komisyondan ‘gizlilik’ kararı

Mehtap Gökdemir Ankara - CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhan Yucel, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin’in yer aldığı komisyon, hangi illerde ortak liste çıkarılacağının çalışmasını yürütüp hazırlayacağı raporu liderlere sunacak.

Haberin Devamı

Mahrem tutulacak

Milliyet’in ulaştığı komisyon üyeleri yürüttükleri çalışmanın mahrem tutulması gerektiğini belirterek, “Mahremiyet konusunda görüş birliğimiz var. Dışarıya sızmaması için gayret sarf ediyoruz. Çünkü burası artık ittifakların konuşulduğu, şu ilde şöyle olsun, bu ilde böyle olsun denilen bir yer. Bunun da duyulmaması lazım” ifadelerini kullandılar. Komisyonun bir sonraki toplantısını önümüzdeki hafta perşembe günü yapması bekleniyor.