Gündem Komşu ile buzları eriten görüşme

Komşu ile buzları eriten görüşme

13.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi temasları kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya geldi.

Komşu ile buzları eriten görüşme

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, görüşmenin iyi bir atmosferde gerçekleştiği belirtilerek şunlar kaydedildi: “Sayın Erdoğan ve Sayın Miçotakis, son aylarda ikili ilişkilerde oluşan olumlu iklimin süreklilik ve tutarlılık arz etmesinin her iki ülkenin de yararına olduğu hususunda mutabık kalmışlardır. Bu amaçla iki taraf, önümüzdeki dönemde olumlu ivme üzerine inşa etme ve iki ülke arasında çoklu iletişim kanallarını harekete geçirme konusunda mutabakata varmışlardır. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin bir sonraki toplantısının sonbaharda Selanik’te düzenlenmesi konusunda anlaşmışlardır. İki Dışişleri Bakanını süreçlere rehberlik etmek ve ilerleme hakkında rapor vermekle görevlendirmişlerdir. İki lider, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin iyileşmesini sağlayacak güven ortamının ve koşulların oluşturulması amacıyla her düzeyde daha sık temaslarda bulunulması niyetlerini vurgulamışlardır.”

Haberin Devamı

Erdoğan, dün ayrıca AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile de baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Yazarlar