Gündem ‘Köpekleri uyutmada uzlaşmayız’

‘Köpekleri uyutmada uzlaşmayız’

25.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün bir televizyonda katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

‘Köpekleri uyutmada uzlaşmayız’

ANKARA Milliyet - Özel, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

SOKAK KÖPEKLERİ: Biz 2020 yılında bu konuda Meclis’te bir komisyon kurduk. Burada uyutma diye bir şey yok. Uyutma şöyle var; tedavi edilemeyen hastalıklar, hayvanın çektiği ve dindirelemeyen acılarına son verme ve ıslah edilemeyen kuduz gibi vakalar... Bunların dışında uyutma yok. Hayvan hakları savunucularının söyledikleri de doğru. Bu konudan rahatsızlık duyanlar da haklı, yaşamayan bilmiyor. Ama çare itlaf değil, çare uyutma değil. Oturacağız, uzlaşacağız, doğru bir kanun çıkaracağız. İtlaf noktasında, uyutma noktasında uzlaşmamız mümkün değil. 

NORMALLEŞME: Seçmenin bu konuda ciddi şekilde kredi açtığı görülüyor. Yüzde 13 gibi bir oran var itiraz eden. Yüzde 70’i destekliyor. 

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME: Sayın Erdoğan ile yaptığımız görüşmeden Sayın Bahçeli’ye de ayrıntılı olarak bilgi verdim. Mini bir Erdoğan görüşmesindeki benim 28 dakika süren ilk baştaki kullandığım söz hakkını belki bir 10-12 dakikada Sayın Bahçeli’ye özetledim. 

Haberin Devamı

ERDOĞAN’IN İADE-İ ZİYARETİ: 22 yıllık iktidar muhalefet çelişkisinde bir ziyarete karşı iade-i ziyaretin öyle 15 gün içinde olması beklenmez. Haziranın ilk yarısında bekliyordum zaten. Biz birçok şey söyledik. O birçok şeyde belki de mesafe alıp gelmek istiyordur. 

HASAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR: (Cumhurbaşkanı’yla yaptığınız görüşmenin en net sonucu 28 Şubat tutuklularının bırakılmasıdır diyebilir miyiz?) Bence ilk sonucudur. Açık söyleyeyim ben bilinsin de istedim. Hasan Doğan’a hem taziye dileğimizi ilettik hem teşekkür ettik. Resmi Gazete’de bu kararlar yayınlanacağı dakikalarda, bizim Namık Tan’a WhatsApp’tan ‘Sayın Genel Başkan’ın, Cumhurbaşkanımızla görüşmede bahsettiği konuyla ilgili birazdan yayınlanacak’ gibi bir bildirim yapmış. Bu da çok nazik bir şey. Ben de kendisini aradığımda dedim ki bu çok doğru, size de Sayın Cumhurbaşkanı’na da teşekkür ediyorum. Geldiğinde de bu noktada teşekkür edeceğim. 

ADAYLIK TARTIŞMALARI: Böyle bir niyetim yok. Benim bir tane niyetim var. İlk genel seçimlerde Atatürk’ün partisini iktidar yapmak. Nihai aday CHP grubunda oylanacak. CHP’de ne ben ne Ekrem Bey ne Mansur Bey ne bir başkası kendi için bir kişisel hayal kurmuyor. Kurmamamız lazım. Bizim aramızda Ekrem Bey’le kardeşlik hukuku, Mansur Bey’le de bir dostluk ve arkadaşlık hukuku diyeyim öyle bir hukuk var. 

Haberin Devamı

YENİ MÜFREDAT: Çok yanlış yapıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunuyorum, bu müfredatın yürürlüğe girmesini durdurmazsanız söylediğiniz anayasa yapmayla ilgili, çoğulculukla ilgili bütün vurguları da Milli Eğitim Bakanı eliyle çöpe attırıyorsunuz.