Gündem KPSS 2017/4 tercih işlemleri nasıl yapılır?

KPSS 2017/4 tercih işlemleri nasıl yapılır?

15.04.2017 - 12:16 | Son Güncellenme:

Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde personel alımı yapıyor. 12 Nisan 2017 tarihi itibariyle başlayan tercih işlemleri devam ederken, ÖSYM tarafından KPSS 2017/4 tercih kılavuzunda değişiklik yapıldı.

KPSS 2017/4 tercih işlemleri nasıl yapılır

KPSS 2017/4 tercihleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir değişiklik yapıldığı açıklaması geldi. Yapılan açıklamaya göre tercih kılavuzunda yer alan nitelik kodlarında güncelleme işlemi yapıldı. Tercih yapacak olan adayların ya da tercih yapmış olan adayların bu değişikliğe dikkat etmeleri gerekmektedir. Tercihini yapmış adaylar, değişiklikleri gözden geçirerek tercih süresinin son günü 18 Nisan 2017 saat 23.59’a kadar tercihlerinde değişiklik yapabilirler. 18 Nisan’dan sonra herhangi bir değişiklik yapılamayacaktır.

Haberin Devamı

KPSS KARAYOLLARI TERCİH İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

2017/4 KPSS tercih işlemi nasıl yapılır?

Tercih yapacak olan adaylar, tercih kılavuzunu inceledikten sonra ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile birlikte giriş yaparak tercihte bulunabilirler. Tercih işlemi yapılırken, alım yapılacak olan nitelik kodlarına dikkat edilmesi ve bu doğrultuda tercih işleminin yapılması gerekmektedir. Tercihler, ÖSYM tarafından 13 Nisan 2017 tarihinde yayınlanmış olan kılavuz esas alınarak yapılmalıdır.

Tercih ücreti ne kadar ve nasıl ödenecek?

KPSS 2017/4 için tercih işlemi yapacak olan adayların ödemesi gereken ücret 15 TL olarak belirlenmiştir. Adaylar, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru işlemi yaptıktan sonra tercih ücretini ödemelidirler. Tercih ücretini ödemeyen adayların yaptıkları başvuru işlemleri de değerlendirmeye alınmayacaktır. Tercih ücreti bankalar aracılığı ile ya da ÖSYM’nin internet sitesinde bulunan kartlı ödeme sistemi ‘’Ödemeler’’ bölümünden kolayca yapılabilmektedir. ÖSYM yayınlamış olduğu tercih kılavuzunda ödeme yapılabilecek olan bankaları açıkladı. Adayların ödeme yapabilecekleri bankalar şunlardır;

Haberin Devamı

Albaraka Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM’leri ile internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak olan adaylar hariç)
Akbank’ın tüm şubeleri ve ATM’leri ile internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olan adaylar hariç)
Finansbank’ın tüm şubeleri ve ATM’leri ile internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olan adaylar hariç)
Halkbank’ın tüm şubeleri ve ATM’leri ile internet bankacılığı
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olan adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ile internet bankacılığı
T.C. Ziraat Bankası aracılığı ile ödeme işlemi gerçekleştirecek olan adaylar sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık seçeneklerini kullanabileceklerdir. T.C. Ziraat Bankası’nın şubeleri ve ATM’leri ile tercih ücreti ödemesi yapılamayacaktır.

2017/4 KPSS Tercih İşlemleri ile ilgili Bilinmesi Gerekenler

Haberin Devamı

Tercih işlemleri ile yapılacak olan alımlar, Kara Yolları Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel ihtiyacını karşılamak amacı ile yapılacaktır. Tercih kılavuzunda yer alan lisans düzeyindeki sözleşmeli pozisyonlar için tercih yapacak adayların, 22 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilmiş olan KPSS-2016 Lisans sınavına girmiş olmaları gereklidir. Yine aynı şekilde kılavuzda yazmakta olan ön lisans düzeyindeki sözleşmeli pozisyonlar için adayların, 16 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen KPSS-2016 Ön lisans sınavına girmiş olmaları gereklidir.
Sözleşmeli pozisyonlar için mezun olunan program şartında birden fazla program yer alıyorsa bu şartlardan sadece bir tanesinin karşılanması durumunda tercih yapılabilecektir.

Tercih işlemlerinin sonrasında gerçekleştirilecek olan yerleştirme işlemlerinde lisans mezunu düzeyinde olan adayların KPSS P3 puanı ve ön lisans mezunu düzeyindeki adayların da KPSS P3 puanı kullanılacaktır. Tercih yapacak adaylar, belirtilmiş olan sınavlara hangi öğrenim düzeyinde girmiş ise o düzeyde bulunan pozisyonlar için tercih yapabilme hakkına sahip olmaktadır. Eğer aday, sınava girmiş olduğu öğrenim düzeyinden hala mezun olamamış ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyindeki bir diplomayı almış ise, bu ve benzeri durumlardan dolayı sınava giren adayların öğrenim düzeyleri için herhangi bir değişiklik yapılması söz konusu olmamaktadır. Tercih işlemleri internet üzerinden yapılıp bitirildikten sonra tüm tercihler tekrar gözden geçirilmelidir. Tercihlerin kaydedilmesinden sonra adaylar, tercih süresi bitene kadar tercihlerinde değişiklik yapabilecektir. Tercih süresinin biteceği 18 Nisan 2017 tarihinden sonra değişiklik yapılamayacaktır.