Gündem KPSS başvuruları ne zaman alınacak? 2019 KPSS başvurusu nasıl yapılır?

KPSS başvuruları ne zaman alınacak? 2019 KPSS başvurusu nasıl yapılır?

02.05.2019 - 16:48 | Son Güncellenme:

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili binlerce kişinin merakla beklediği KPSS başvuruları için heyecan dorukta. Zorlu sınavda şansını deneyecek adaylar için KPSS başvuruları ne zaman alınacak ve KPSS başvurusu nasıl yapılır gibi merak edilen soruların cevaplarını yanıtladık...

KPSS başvuruları ne zaman alınacak 2019 KPSS başvurusu nasıl yapılır

KPSS A grubu ve Öğretmenlik sınavı için başvuruların ne zaman alınacağı adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Memur ve Öğretmen olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adayların heyecanlı bekleyişi sona erdi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada KPSS başvuru tarihleri ve başvuru ücretleri adaylara duyuruldu.

Haberin Devamı

KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

KPSS başvuruları ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 3-15 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Adaylar bu süre zarfında KPSS başvurularını elektronik ortam üzerinden veya ÖSYM bürolarından gerçekleştirebilecek. Elektronik ortamda başvuru yapabilmek için geçerlilik süresi dolmamış fotoğrafınızın ÖSYM'nin sitesinde yüklü olması gerekiyor. ÖSYM tarafından 5 yılı geçgin fotoğraflar geçerlik süresi bitmiş olarak kabul ediliyor. Bu durumda adayların ÖSYM büroları aracılığyla başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

KPSS başvuru ücretleri yayımlanan kılavuz aracılığıyla adaylara duyuruldu. Buna göre Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan KPSS sınavlarının alan bilgisi oturumları için 50 Türk Lirası. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi için 75 Türk Lirası ve son olarak Genel Kültür, Genel Yetenek sınavı için ise 75 Türk lirası başvuru ücreti ödeyecek.