Gündem KPSS Ön Lisans Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı! ÖSYM giriş

KPSS Ön Lisans Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı! ÖSYM giriş

26.10.2020 - 14:13 | Son Güncellenme:

KPSS Ön Lisans Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı. KPSS adayları hemen ÖSYM girişi yapmak için arayışa geçti. Sınava katılım sağlayan adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

KPSS Ön Lisans Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı ÖSYM giriş

2020 KPSS oturumları sırayla uygulanmaya devam ediyor. KPSs lisans sınavlarının ardından KPSS önlisans oturum da tamamlandı. Sıraki KPSS oturumları ise ortaöğretim ve DHBT. En yakında tarihte uygulanan KPSS önlisans sınavı hakkında araştırmalar sürüyor. KPSS önlisans cevaplarının yayınlanması için sabırsızlanan adaylar ÖSYM'nin sayfasına akın ediyor. Peki KPSS önlisans soruları ve cevapları 2020 paylaşıldı mı, KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanır?

Haberin Devamı

KPSS ÖNLİSANS SORULARI - CEVAPLARI YAYIMLANDI

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

SORULAR VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS ÖNLİSANS SINAVI DÜN UYGULANDI

Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür soruları soruldu. 60 genel kültür, 60 genel yetenek olmak üzere 120 sorudan oluşan KPSS önlisans sınavın süresi 130 dakikaydı.

 

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM 2020 sınav takviminde yer alan bilgiye göre, KPSS önlisans sonuçları 26 Kasım 2020 tarihinde açıklanacak.

KPSS ÖNLİSANS PUAN HESAPLAMA 2020 ÖSYM TAHMİNİ

Haberin Devamı

KPSS Ön Lisans Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı ÖSYM giriş

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların ASP’leri kullanılarak, ön lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.