Gündem KPSS sınav giriş yeri sorgulama (KPSS ortaöğretim)

KPSS sınav giriş yeri sorgulama (KPSS ortaöğretim)

15.11.2016 - 08:06 | Son Güncellenme:

20 Kasım'da yapılacak olan KPSS ortaöğretim sınavları için giriş yerleri belli oldu. Sınav giriş yerleri ais.osym.gov.tr adresinden sorgulanabiliyor. KPSS sınav giriş belgesi olmadan sınava giriş yapılamıyor.

KPSS sınav giriş yeri sorgulama (KPSS ortaöğretim)

ÖSYM sınav giriş yerlerini yayınladı. 20 Kasım'da yapılacak olan KPSS ortaöğretim sınavı için giriş yerleri açıklandı. Adaylar internet aracılığı ile sisteme giriş yaparak KPSSS sınav giriş yerlerini sorgulayabilirler.

Haberin Devamı

Vatandaşlar bir iş imkanı bulduklarında iş kriterlerini sadece bir maaş ile bırakmamaktadır. Aynı zamanda iş imkanının getireceği bazı güvenceler de vardır. Bu güvenceler vatandaşlara başta sağlık alanında olmak üzere daha bir çok alanda imkanlar tanımaktadır. Bu nedenden dolayı da vatandaşlar bu hususa oldukça önem vermektedir. İş imkanlarından faydalanmak isteyen vatandaşların bir çoğunun önceliği ise elbette ki devlet kadroları olmaktadır. Çünkü devlet kadrolarının getirmiş olduğu güvenceler hem daha güvenilir hem de oldukça çeşitlidir. Bu nedenden dolayı insanlar bu kontenjanlara dahil olmak istemektedirler. Bunun için oldukça fazla talep olduğu için sınavlar düzenlenmektedir.

KPSS HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS Ortaöğretim Sınavı için 3.5 milyon başvuru!
20 Kasım'da yapılacak olan KPSS Ortaöğretim sınavı için 3 milyon 500 bin aday başvuruda bulundu. Sınav giriş belgeleri ise ÖSYM'nin resmi internet adresinde sorgulamaya açıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Milli Eğitim Bakanlığının 2017 bütçe sunuşu kitabında ÖSYM'nin çalışmalarına ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre ÖSYM, her yıl 8 bin 750 başvuru merkezinden başvuruları alıp 175 sınav koordinatörlüğü eliyle birçok sınav gerçekleştiriyor.

ÖSYM bünyesinde 2016 yılı içinde bugüne kadar yaklaşık 10 milyon 500 bin adayın katıldığı 53 sınav yapıldı. Yıl sonu itibarıyla bu sayı yaklaşık 14 milyon 500 bin adayın katıldığı 65 farklı sınav şeklinde gerçekleşecek. Bütçe sunuşunda, 20 Kasım'da yapılacak olan KPSS Ortaöğretim sınavına yapılan başvurulara ilişkin de bilgi verildi. Bu kapsamda, sınava yaklaşık 3 milyon 500 bin aday katılacak. Bu sayının ÖSYM'nin şimdiye kadar aynı günde ve tek oturumda yapacağı en büyük sınav niteliğinde olduğu belirtildi.

Kamu personeli Seçme Sınavı olan KPSS sayesinde devlet kadrolarında çalışmak isteyen vatandaşlar artık bu sınava girerek başarılarına ve devlet kurumlarında bulunan kontenjanlara göre bu kadrolara dahil olmakta ya da olamamaktadır. ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sayesinde birçok vatandaş devlet birimlerinde çalışmaya hak kazanmaktadır. Ancak birkaç çeşit KPSS vardır. Bunun sebebi ise kişinin mezun olduğu eğitim derecesine bağlıdır. Örneğin eğer kişi dört yıllık bir üniversite bitirmiş ise KPSS Ön Lisans sınavına girmektedir. Bu sınav ise geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. KPSS Sınav takvimine göre bu sınav da geçtiğimiz günlerde 16 Ekim tarihinde gerçekleşti. Eğer kişi lise eğitimini tamamlamış ve devamında herhangi bir eğitim sürecini devam ettiremedi ise KPSS Orta öğretim sınavına girmek durumundadır. Bu sınav ise KPSS Sınav takvimine göre 20 Kasım tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. KPSS Sınav Takvimine göre artık bu sınavdan sonra tek bir sınav kalmaktadır. Sınav tarihleri belli olduktan sonra adayların gözleri hangi okulda sınava gireceklerini belirten sınav giriş yerlerine dikildi. 2016 yılında gerçekleşen KPSS Orta Öğretim Sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM’nin resmi web sayfasında yer alan KPSS Orta öğretim sınav giriş yerleri ne ulaşmak için öncelik ile ihtiyacınız olan bir adet ÖSYM şifresidir. Bu şifreyi ise zaten başvuru esnasında sizlere verilecektir. Devlet kadrolarında çalışmak isteyen vatandaşlar artık kendi eğitim derecelerine göre bu sınavlara başvurmakta ve devletin açıklayacağı kadrolar dahilinde ve KPSS sonuçlarına göre bu kurumlara atanmaktadır. Ancak sınav sonrasında adayların bir tercih listesi oluşturmaları gerekmektedir. Kontenjanlara göre ve başarı puanına göre bu tercih listesini oluşturabilirsiniz. KPSS Orta öğretim sınav giriş yerlerini merak ediyorsanız öncelik ile yapmanız gereken internet bağlantısının olduğu herhangi bir akıllı cep telefonundan ya da bilgisayardan internet erişimi sağlayın. Daha sonra resmi ÖSYM web sayfasına gidin. KPSS orta öğretim sınav giriş yerlerine en uygun başlığı seçin ardından. T.C kimlik numaranız ve ÖSYM şifreniz ile giriş yaptıktan sonra karşınıza KPSS Orta öğretim sınav giriş yerlerini gösteren bir belge çıkacaktır. Bu belgeyi sınava giderken yanınıza almayı da unutmayın.

KPSS ÖNLİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Memurluk başvurusunu yapmak isteyen binlerce kişi KPSS önlisans tercih kılavuzunu merak ediyordu. Beklenen açıklamaya ÖSYM'den geldi. 2016 yılı KPSS Önlisans tercih kılavuzu yayımlandı. Bilindiği üzere Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayımlanan takvim çerçevesinde, Aralık ayı içerisinde Önlisans KPSS düzeyinden tercihlerin alınmaya başlayacağını anlayabiliyoruz. Bu kapsamda, alınacak olan tercihlerde ilk defa KPSS katılmış adaylar yada ilk defa tercih yapacak olan adaylar, yeterli bilgiye sahip değiller.

Haberin Devamı

Merkezi yerleştirmeler söz konusuysa 70 puan barajı da yoktur ancak daha önce de söylediğimiz gibi kurumlar en düşük puanda 70’in altına düşmeyebilirler. Kurumsal atamalarda 65-70’in altında bir puana genelde düşülmez. Ancak atamalar ve tercihlerle ilgili pek çok değişken olmakla birlikte çok yüksek puan alan biri bile atanamazken 75 puan alan biri de atanabilir. Bu yüzden tercihleri mantıklı ve akıllıca yapmak gerekmektedir.

Haberin Devamı

KPSS önlisans sınavına giren adayların sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Puanlarını öğrenen adaylar şimdi de tercih yapacaklar. Adaylar, tercihlerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Fakat ÖSYM merak edilen tercihlerin ne zaman yapılacağı sorusuna yanıt olacak bir açıklama yapmadı. Kurum tarafından resmi açıklama yapıldıktan sonra haberimizin içerisine eklenecektir.

KPSS ÖNLİSANS TERCİH KILAVUZU>>>

ÖSYM'nin hazırladığı kılavuza göre önlisans mezunları, Tablo 2A ve Tablo 2B üzerinden başvuru yapma hakkına sahip olacaklardır.

TABLO 2A'da ücretleri kurumların merkezi yönetim bütçesinden karşılanmak suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre ataması yapılacak sözleşmeli pozisyonlar yer almaktadır.

TABLO 2B'de ücretleri kurumların döner sermaye bütçesinden karşılanmak suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre ataması yapılacak sözleşmeli pozisyonlar yer almaktadır.

2A ve 2B tablosunda kurum kodu, SB kodu, kurum adı, unvan, branş, il, teşkilat, sınıf ve aranan nitelikler bulunmaktadır. Başvuru yapacak olan aday “aranan niteliklere” çok dikkatli bakması gerekmektedir.

ÖNLİSANS MEZUNLARI İÇİN NİTELİK KODLARI

Personel alımında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin belirlediği “nitelik kodları” kılavuzun içinde yer almaktadır.

Açıktan atamalarda, hangi kadroları tercih edebiliyoruz?

Açıktan atamalar, kurumlar tarafından merkezi atamalar dışında gerçekleştirilen atamalardır. Kurum personel alım ilanına çıkar, ilgili şartları, başvuru bilgilerini ve süreçleri duyurur. Başarılı olanları da kamuya personel olarak istihdam eder. İşte bu noktada, yapılacak başvurular; tamamen kurumun yayınladığı ilana, kadrolara ve pozisyonun şartlarına göre değişiklik gösterebilir.

Örneğin, bazı açıktan atama ilanlarında KPSS üzerinden en az 60 puan şartı aranırken, bazı açıktan atama ilanlarında bu durum 70 veya üzeri olabilir. Ancak genellikle çoğu kurum, 70 puan barajı olarak ilanlara çıkmaktadır.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI VE DİĞER HUSUSLAR

Kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro veya pozisyonlarına yerleştirilmek için yapılacak başvurularda uyulması gereken genel ve özel koşullar aşağıdadır. Tercihler yapılmadan önce aşağıdaki koşulların dikkatle okunması son derece önemlidir.

İlan edilen kadro veya pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

a) Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)

b) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.)

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,
milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için;

Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı
hükümlü bulunmamaları,

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.(Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

f) Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Görevini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli olmamaları. (Hangi görevin yapılmasına, hangi bedensel engel veya akıl hastalığı engel
olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için;
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

g) Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.