Gündem KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 KPSS soru ve cevapları...

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 KPSS soru ve cevapları...

15.07.2019 - 11:05 | Son Güncellenme:

KPSS 2019'un dün gerçekleştirilen ilk iki oturumu sonrası gözler soru ve cevaplara çevrildi. Peki sınavda ter döken binlerce adayın merakla araştırdığı KPSS sınav soru ve cevapları yayımlandı mı ve KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak 2019 KPSS soru ve cevapları...

KPSS sınav soru ve cevapları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM tarafından 14 Temmuz'da gerçekleştirilen Genel Kültür-Genel Yetenek sınavının ardından öğleden sonra öğretmen adaylarını yakından ilgilendiren Eğitim Bilimler sınavı gerçekleştirildi. KPSS sınavlarının ilk iki oturumunun tamamlanmasının ardından Genel Kültür-Genel Yetenek sınavında sorulan sorular sosyal medyada çok fazla konuşuldu. Bu soruların arasında en fazla dile getirenler ise şu şekilde;

Haberin Devamı

Amerikan Armudu olarak adlandırılan meyvenin adı nedir? CEVAP: AVAKADO

Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Savaşı'nda vurduğu geminin adı nedir? CEVAP: QUEEN ELİZABETH

Çatalhöyük, Alacahöyük nerede? CEVAP: KONYA, ÇORUM

Milli Mücadele ikmal yolunun adı nedir? CEVAP: İSTİKLAL YOLU

Türkiye'nin ilk sondaj gemisinin adı nedir? gibi sorular adaylara yönlendirildi. Peki KPSS sınav soru kitapçığı ve cevap anahtarları ne zaman yayımlanacak? Sınav sonuç tarihi belli oldu mu?

KPSS SINAV SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI MI?

KPSS sınavlarının ilk iki oturumu gerçekleştirildi. Öğretmen ve memur olarak Kamu Kurum ve Kuruluşlarına atanma hayali kuran adayları yakından ilgilendiren KPSS sınavının Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumları dün gerçekleştirildi. KPSS sınav soru ve cevapları ÖSYM tarafından henüz yayımlanmadı. Önümüzdeki hafta içerisinde gerçekleştirilecek olan Alan Bilgisi sınavlarının yapılmasının ardından adayların erişimine sunulması bekleniyor.

Haberin Devamı

KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından duyurulan KPSS sınav sonuç tarihine göre sonuçlar 29 Ağustos tarihinde adayların erişimine açılacak.