Gündem KPSS tercih sonuçları açıklandı mı?

KPSS tercih sonuçları açıklandı mı?

06.01.2017 - 08:50 | Son Güncellenme:

KPSS tercihleri 30 Aralık'ta sona erdi. Bunun üzerine KPSS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Peki ÖSYM KPSS sonuçlarını hangi tarihte açıklayacak?

KPSS tercih sonuçları açıklandı mı

21-30 Aralık tarihleri arasında yapılan KPSS tercihlerinin sonucunun ne olacağı heyecanla bekleniyor. ÖSYM KPSS sonuçlarıyla ilgili henüz bir açıklama duyurmadı. 2016/2 KPSS tercih sonuçlarının yakın zamanda açıklanması öngörülüyor. İşte tüm detaylar...

Haberin Devamı

ÖSYM SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin geçtiğimiz yıllarda yaptığı sonuç açıklamalarına bakıldığında sınav sonuçlarının 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. 2051 kadro için milyonlarca adayın başvuru yaptığı KPSS tercih işlemleri 30 Aralık tarihinde sona ermişti.

KPSS TERCİH İŞLEMLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYORDU?

2016/2 KPSS tercih işlemleri yapan adayların ÖSYM'nin belirttiği kurallara uyarak tercih işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyordu. Kişinin mezun olduğu program Ortaöğretim, Önlisans, Lisans programlarına göre ayarlanan tercih kılavuzunu seçen adayların mezun oldukları bölümler için verilen nitelik kodlarını dikkate alması ve belirtilen özel şartlara uyum sağlayıp sağlamadığına bakması ÖSYM tarafından dikkat edilmesi gereken konuların başında yer alıyordu. KPSS 2016/2 tercih işlemlerinde bu sen e ilk kez uygulanacak güvenlik soruşturması ise açılan 2051 kadronun tamamı için uygulanacak.