Gündem Kuduzdan ölümde ‘ihmal’ iddiasına suç duyurusu

Kuduzdan ölümde ‘ihmal’ iddiasına suç duyurusu

26.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa Siverek’te yaşayan 28 yaşındaki mimar Lütfü Seray’ı 12 Haziran’da köpeği ısırmıştı. Köpek saldırısından hemen sonra gidip 4 doz aşı yaptıran Seray, ısırıldıktan tam bir ay sonra kuduz nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Kuduzdan ölümde ‘ihmal’ iddiasına  suç duyurusu

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Seray’ın Sibirya kurdu cinsi köpeğinin de aşılarının tam olduğu belirlenmişti. Seray’ın ölümünde ihmal olduğunu öne süren ailesi, avukatları aracılığıyla Siverek Devlet Hastanesi’nde yanlış tedavi uygulandığı iddiasıyla Siverek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

‘Yanlış müdahale’

Seray’ın kardeşi Kenan Seray, Milliyet’e şunları söyledi:

‘KESİNLİKLE İHMALDEN ÖLDÜ’

“Kardeşim köpeği tarafından ısırıldıktan sonra hastaneye götürülüp aşı yapılıyor, sonrasında da kardeşim 4 doz aşı oluyor. Aşıların yapılmasına rağmen kardeşim kendisini rahat hissetmiyor ve 4 kez Siverek Devlet Hastanesi’ne gidiyor ama her defasında doktorlar, durumun psikolojik olduğunu söyleyerek kardeşimi geri gönderiyor. Biz de kardeşimi alarak Diyarbakır’a götürdük ve burada bir dizi muayeneden sonra tahlil yapıldı ve bir sorun olmadığı söylendi. Bunun üzerine Gaziantep’e götürdük. Burada kardeşimin kuduz olduğunu öğrendik ve doktorlar, kardeşime yapılan uygulamaların yanlış olduğunu, Siverek’te ilk etapta gerekli müdahalenin yapılmadığını söylediler. Siverek Devlet Hastanesi’nde doktorların müdahalesinin yanlış olduğunu öğrendik. Bunun üzerine aile olarak kardeşimin ölümünde ihmali bulunduğu için Siverek Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Çünkü kardeşimin kesinlikle ihmalden öldüğüne inanıyoruz.”