Gündem Dini Günler Takvimi; Kurban Bayramı hangi tarihler arasında idrak edilecek? 2020 Kurban Bayramı ne zaman?

Dini Günler Takvimi; Kurban Bayramı hangi tarihler arasında idrak edilecek? 2020 Kurban Bayramı ne zaman?

07.07.2020 - 14:25 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için araştırmalar sıklaştı. Ramazan Bayramını corona virüs nedeniyle evlerinde geçirmek zorunda kalan vatandaşlar Kurban Bayramı ne zaman, bayram tatili kaç gün olacak sorularına yanıt aramayı sürdürüyor. Peki Kurban Bayramı bu yıl hangi tarihler arasında idrak edilecek. İşte 2020 Kurban Bayramı tarihleri...

Dini Günler Takvimi; Kurban Bayramı hangi tarihler arasında idrak edilecek 2020 Kurban Bayramı ne zaman

Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. İslam alemimde çok özel bir yere sahip olan Kurban Bayramının hangi gün idrak edileceği bayram tatilinin kaç gün olacağı vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle Ramazan Bayramını evlerinde geçiren vatandaşlar Kurban Bayramı için hazırlıklara başladı. Kurban ibadetinin yerine getirileceği bayram günlerinde vatandaşlar kesilecek olan kurbanların etlerini ihtiyaç sahipleri ve yakın akraba ile buluşturacak. Peki Kurban Bayramı hangi gün idrak edilecek?

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı 31 Temmuz Cuma günü başlayacak. 3 Temmuz Pazartesi akşamı sona erecek. 30 Temmuz Cuma günü ise Arefe günü idrak edilecek

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Bayram tatilinin 9 gün olması beklenmiyor. Bayramın ilk gününün Cuma gününe denk gelmesi ve İkinci ve üçüncü bayram günlerinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle bayram tatilinin yarım gün arefe günü de hesaba katıldığı anda 4,5 gün olması bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA

Kurban Bayramı Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

İslam dini terimi olarak Kurban, Allah’a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan demektir. Kur'an'da geçen İbrahim peygamber ve oğlu İsmail ile ilgili kıssadan yola çıkarak, kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir. Kur'an 'da Hac Suresinde bu konuda bir ayet vardır.

2020 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

Kurban Bayramı 31 Temmuz-3 Ağustos 2020

Hicri Yılbaşı 20 Ağustos 2020

Aşure Günü 29 Ağustos 2020

Mevlid Kandili 28 Ekim 2020