Gündem Kurtulmuş, Akşener’e iade-i ziyarette bulundu

Kurtulmuş, Akşener’e iade-i ziyarette bulundu

15.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Meclis’teki makamında iade-i ziyarette bulundu.

Kurtulmuş, Akşener’e iade-i ziyarette bulundu

COŞKUN ERGÜL Ankara - Kurtulmuş’u uğurladıktan sonra bir süre makamında çalışan Akşener, TBMM’den ayrılırken gazetecilerin “Görüşmede Anayasa gündeme geldi mi?” sorusuna, “İade-i ziyaret yapıldı” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Akşener ile muhabirler arasında koridor boyunca yürünürken, “güzel gözler” üzerinden karşılıklı iltifatlı ve esprili bir sohbet yapıldı. Soru soran kadın gazeteciye “güzel gözlü” diyen Akşener, diğer kadın gazetecilere yönelik de “Bütün muhabirlerin gözleri güzel” ifadesini kullandı. Akşener, erkek gazetecinin “erkek muhabirler geride kalıyor. Ayırımcılık var” esprisine, “Ben iyimser ayrımcılığı kesin yapıyorum” karşılığını verdi. Gazetecinin, “Ama biz haberi atlıyoruz” yakınması üzerine ise Akşener, “Atlayın, oh olsun” esprisini yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ile birlikte görüşmede yer alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ziyarete ilişkin Milliyet’in, “Görüşmede Anayasa gündeme geldi mi?” sorusuna, “Bu ziyaret tamamen iade-i ziyaret boyutundadır. Türkiye’nin meseleleri pek tabidir ki bir siyasi partinin genel başkanıyla Meclis Başkanı arasındaki görüşmede gündem olacaktır” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Davutoğlu ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş daha sonra Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu da makamında kabul etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Davutoğlu, AYM ile Yargıtay arasında yaşanan süreç ve Filistin meselesi konularını ele aldıklarını belirtti. Davutoğlu “Mesele Can Atalay meselesi değil, demokratik hukuk devletinin varlığı ya da yokluğu meselesidir” dedi.

İsveç Meclis Başkanı ile görüştü

ANKARA Milliyet - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen ile videokonferans görüşmesi gerçekleştirdi. Kurtulmuş, İsveç’in NATO’ya üyeliğine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’nin kendisine ulaşmasının ardından hemen imzalayarak, TBMM Dışişleri Komisyonu’na gönderdiğini aktardı. Kurtulmuş, teklifin Komisyon’dan geçmesi halinde TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceğini ve milletvekillerinin hür iradeleriyle nihai kararın verileceğini belirtti. Kurtulmuş, İsveç’in bu süreçte söz verdiği, özellikle ‘terörle mücadeleye destek verilmesi’, ‘İslam’ın kutsallarına karşı yapılan saldırılara müsamaha gösterilmemesi’ konularında olumlu bir yaklaşım içerisinde hareket edileceğine inançlarının tam olduğunu da belirtti.