Gündem KYK 3. yedek yurt başvuruları açıklandı - Tıkla Sorgula

KYK 3. yedek yurt başvuruları açıklandı - Tıkla Sorgula

22.09.2016 - 09:58 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuruları açıklandı. Milyonlarca öğrencinin KYK'YA 3. yedekten başvurduğu yurt sonuçları resmi site üzerinden erişime açıldı. KYK Burs Başvuruları ise ekim ile kasım ayları arasında gerçekleşmesi bekleniyor. İşte yurt başvuru sonuçları ve detayları...

KYK 3. yedek yurt başvuruları açıklandı - Tıkla Sorgula

KYK yedek yurt yerleştirme sonuçlarını 3 dönemde açıklayacağını daha önceden duyurmuştu. 9 ve 17 Eylül'de yapılan yedek yurt yerleştirmelerinde sonra bugün de 22 Eylül'de 3. yedek yurt sonuçlarını açıkladı. KYK yurt sonuçlarını sayfamızdan rahatlıkla sorgulayabilirsiniz.

KYK 2. YEDEK YURT SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

Üniversite meslek grubunu belirlemek adına oldukça önemli bir eğitim kademesidir. Her yıl düzenlenen sınavlar sayesinde öğrenciler tercihlerini puanlarını göz önünde bulundurarak yapmaktadırlar. Tercih sonucu ise bir çok öğrenci, üniversite öğrencisi olmaya hak kazanmaktadır. Fakat gittikçe artan zamlar ev kiraları yurt kiraları okul masrafı sayesinde bir çok öğrenci destek beklemektedirler. Yıllarca öğrencilere burs ve kredi imkanı sunan KYK bu yıl da öğrencilere beklenen desteği vermeye hazırdır. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olan KYK öğrencilerine sadece burs ve kredi değil aynı zamanda kontenjanlar dahilinde bir çok öğrenciye barınma hakkı da vermektedir Bu haklardan faydalanmak isteyen öğrenciler ise üniversite tercihlerini ve kayıtlarını yaptıktan sonra burs kredi ya da yurt başvurularına başvurmaktadırlar.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Üniversite öğrenci adayları bu sene de her yıl olduğu gibi KYK nın açıklayacağı başvuru tarihlerini beklemektedirler. Bu başvuru tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan başvuruların hepsi ayrı ayrı incelenecek kontenjanlar ve öğrencinin şartlarına göre değerlendirilecektir. Burs almak isteyen öğrencilerin özel bir durumu var ise annesi babası ölmüş ya da herhangi bir birinci dereceden yakını şehit olmuş ise bu özel durumunu belirttiği takdirde öğrenciye öncelik sağlanacak ve diğer şartları değerlendirilmek üzere incelenecektir. Her yıl ekim ve kasım ayı arasında yapılan KYK burs başvuruları bu sene de ekim ve kasım ayı arasında başvuruları alması tahmin ediliyor. gençlik ve Spor bakanlığından henüz bir açıklama gelmemesi de bu tahmini daha da kuvvetlendiriyor.

Fakat her en kadar açıklama gelmemiş olsa da bu sene ülkemizde yaşanan bazı talihsiz olaylar sebebi ile bir çok sınav tarihi başvuru tarihinin ertelendiğini göz önünde bulundurursak her an bir sürpriz açıklanabilir. Bu nedenden dolayı üniversite öğrenci adayları KYK burs başvurularının tarihlerini KYK web sayfasından sık sık takip etmeli ve dikkat etmelidirler. Bu yıl da her yıl olduğu gibi aralık ayında açıklanması beklenen KYK burs başvuruları sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler 2017 Ocak ayı itibari ile burslarını ya da kredilerini çekme imkanına sahip olacaklar. Eğer öğrencinin şartları uygunsa ve kontenjan yeterli ise öğrenciye burs imkanı verilecektir. Eğer burs başvurusu kabul olmamış ise fakat başvuruda bulunmuş ise öğrencilere şart koşmadan kredi imkanı verilecektir. Bu burs ve kredi arasında oldukça ciddi bir fark vardır. Her ne kadar burs ve kredi ücretleri 400 TL olsa da bursu öğrenciler geri ödemeksizin almaktadırlar. Fakat krediyi ise öğrenci eğitim yılını doldurduktan sonra aldığı kadar ücreti geri KYK ödemekle yükümlüdür. KYK burs başvuruları öğrenci adaylarının sık sık takip etmesini öneririz.