Gündem KYK yurt ücretleri geri verilmeye başlandı mı? Bakan Kasapoğlu açıkladı! KYK mart ayı ücreti iade edilecek mi, kredi ve burs kesilecek mi?

KYK yurt ücretleri geri verilmeye başlandı mı? Bakan Kasapoğlu açıkladı! KYK mart ayı ücreti iade edilecek mi, kredi ve burs kesilecek mi?

02.04.2020 - 09:33 | Son Güncellenme:

Corona virüs nedeniyle okullar tatil edildi. Öğrenciler uzaktan eğitime geçtiler. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ise yurt ücretleri ile ilgili son durumun ne olacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK yurt ücretleri ile ilgili açıklama yaptı. Peki KYK yurt ücretleri iade edilecek mi?

KYK yurt ücretleri geri verilmeye başlandı mı Bakan Kasapoğlu açıkladı KYK mart ayı ücreti iade edilecek mi, kredi ve burs kesilecek mi

KYK yurt ücretleri iade edilecek mi? sorusunun cevabı gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Corona virüsten dolayı üniversiteler bahar döneminin uzaktan devam etmesi kararı verildi. Öğrenciler ise KYK yurt ücretleri ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki KYK yurt ücretleri iade edilecek mi?

Haberin Devamı

YURT ÜCRETLERİ İADE EDİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK yurt ücretleri ilişkin bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilerden, Mart ayında yurtta kalmadıkları günlerin ücretlerini iade ediyor, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için de ücret almıyoruz. "ifadelerini kullandı.

BAKAN KASAPOĞLU AÇIKLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"Değerli öğrenci arkadaşlarım,

Mart ayı yurt ücretini ödeyen öğrencilerimizin yurt ücretleri an itibarıyla iade edilmeye başlanmıştır.

Yurtlarımız ve bütün imkânlarımızla yanınızda olmaya devam edeceğiz."

KREDİ VE BURSLAR KESİLECEK Mİ?

Cumhurbşkanı Erdoğan, açıklamasında "Öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerinde de herhangi bir kesinti yapmıyoruz. Yine öğrencilerimizin kredi geri ödemeleri, Nisan, Mayıs ve Haziran ayı için ilave bir maliyet yansıtılmadan ertelenebilecek" dedi.