Gündem KYK yurt yedek yerleştirme dönemi ne zaman?

KYK yurt yedek yerleştirme dönemi ne zaman?

09.09.2016 - 16:55 | Son Güncellenme:

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt yedek yerleştirme dönemi başlayıp başlamadığı merak konusu oldu. KYK yurtlarına yerleştirilen öğrenci sayısı artış gösteriyor. Peki KYK yurt yedek yerleştirme dönemi ne zaman?

KYK yurt yedek yerleştirme dönemi ne zaman

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında barınma talebinde bulunan öğrencilerin başvuru sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlara 383 bin 538 öğrenci kalmak için başvurdu. Bunların içerisinden 162 bin 599 öğrenci yurtlara yerleştirilirken 202 bin 121 öğrenci de yedek sırasına alındı. Geçtiğimiz yıl KYK yurtlarına 144 bin 433 öğrenci yerleştirilmişti. Yeni yapılan yurt binaları ve genişletilen yatak kapasiteleri ile her geçen yıl KYK yurtlarına yerleştirilen öğrenci sayısı artış gösteriyor.

Haberin Devamı

KYK YURT SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yurtlara ilk başvurular ve yerleştirmeler gerçekleşti. Bu yıl KYK tarafından ilk kez yapılan bir yenilik gerçekleşti. İlk yedek yerleştirme tarihleri açıklandı. Buna göre ilk yedek yerleştirme 9 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 17 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek. Yedek yerleştirmeler, 22 Eylül’den sonra da belirli aralıklarla devam edecek.

Haberin Devamı

Öğrenciler için büyük bir kolaylık olan bir diğer hizmet ise e-Devlet üzerinden yurt kayıt işlemlerini yapabiliyor olmaları. E- Devlet üzerinden yapılan işlemlerden herhangi bir ek ücret, vergi vb. alınmadan yapılıyor.E-Devlet üzerinden kayıt işlemi yapmak için; e- Devlet resmi internet sayfasına girerek, sayfanın üst kısmında bulunan “Sisteme Giriş” bağlantısına tıklayınız. Kullanmak istediğiniz kimlik doğrulama yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-Devlet Kapısı üzerinde çok sayıda hizmet sunulmaktadır. Aranan hizmetin kolayca bulunabilmesi için farklı yöntemler kullanılabilir. Kullanmanız gereken hizmetin adı “Yurt Kayıt İşlemleri” hizmetidir. Sisteme giriş işleminizi tamamlandıktan sonra, “e-Hizmetler” bağlantısına tıkladıktan sonra gelen listede “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü” altında bulunan “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısına tıklayarak veya site içi Arama kutusuna “Yurt Kayıt” yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü/Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısına tıklayarak, hizmete ulaşabilirsiniz.

Hizmete ilk girdiğinizde eğer kayıt yapabiliyor durumda iseniz bu kayıt formunu görüntüleyeceksiniz. Öğrenci Bilgileri ve Yurt Bilgilerinizi kontrol ederek Taahhütnameyi okuyup onayladığınızda “Kayıt Yap” düğmesine basarak kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ayrıca öğrenciler için büyük kolaylık sağlayan bir diğer hizmet ise KYK Kredi ve Yurt ödemelerini tüm kredi kartları ve banka kartları ile internet üzerinden yapabilirsiniz. Bu hizmete ulaşmak için; Ziraat Bankası, internet sitesi üzerinden KYK için açılan ödeme sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra “ Yapacağınız işlem, T.C kimlik numarası ve sistem tarafından oluşturulan kod” boşluklarını doldurmanız gerekiyor. Bu adımları tamamladıktan sonra KYK Kredi ve Yurt ödemelerini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Aynı hizmet sayfası üzerinden geçmişe yönelik ödeme makbuzlarınızı da görüntülemeniz mümkün.