Gündem LGS ertelendi mi, sınav ne zaman? LGS konuları neler? İşte kılavuzun yayımlanacağı tarih...

LGS ertelendi mi, sınav ne zaman? LGS konuları neler? İşte kılavuzun yayımlanacağı tarih...

30.03.2020 - 15:43 | Son Güncellenme:

Corona virüsüyle birçok sınav tarihi değişti. Sınavları ileri bir tarihe ertelenirken LGS'ye girecek olan 8. sınıf öğrencileri kritik sınavın zamanının değişip değişmediğini araştırırken LGS konuları neler? sorusunu soruyor.

LGS ertelendi mi, sınav ne zaman LGS konuları neler İşte kılavuzun yayımlanacağı tarih...

Corona virüsü ekonomiden eğitime birçok alanda değişikliğe neden oldu. Sınavlar corona virüsü nedeniyle ertelenirken LGS'nin ertelenip ertlenmediğini binlerce öğrenci ve veli merak ediyor. Öte yandan LGS konuları neler? sorusu da sık sık soruluyor.

Haberin Devamı

LGS NE ZAMAN? ERTELENDİ Mİ?

LGS sınavı ile ilgili henüz bir erteleme söz konusu değil. Bugün açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "7 Haziran 2020 LGS'nin başvurularını otomatik yapacağız. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladık. Sınav kılavuzunu geçen yıl olduğu gibi 3 Nisan’da yayımlayacağız. Her şey planlanıyor ve yapılıyor." ifadelerine yer verdi.

LGS KONULARI NELER?

LGS müfredatıyla ilgili bilgileri paylaşan Bakan Selçuk şunları kaydetti: LGS sınav takviminde bir gecikme halinde öğrencilerin kaygılarının daha da artmasının muhtemel. Salgın dolayısıyla zor günler geçiren öğrencilerimizin kaygılarını daha da arttırmak istemiyoruz ve sınava hazırlanmak için yeterli zaman tanımak istiyoruz. Şu anki veriler ışığında, 7 Haziran'da LGS'yi ertelememizi gerektiren bir durum yok. Ancak, koronavirüs salgınının seyrine bağlı olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini takip edeceğiz. Gerekirse önümüzdeki haftalarda durumu bir daha değerlendiririz. Ancak şu an için sınav tarihinde bir değişiklik gündemimizde yok. Özetle, öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla bir yandan uzaktan eğitim derslerini takip etsinler, bir yandan da şimdiye kadar gördükleri konuları tekrar etsinler. LGS kapsamındaki merkezi sınav, sadece birinci dönem müfredatından yapılacak."