Gündem LGS tercihleri ne zaman bitiyor? 2019 E-Okul LGS tercih robotu

LGS tercihleri ne zaman bitiyor? 2019 E-Okul LGS tercih robotu

04.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanması sonrası tercihler de tüm hızıyla başladı. Peki binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren LGS tercihleri ne zaman bitiyor? İşte 2019 LGS tercihlerine ilişkin bilinmesi gerekenler...

LGS tercihleri ne zaman bitiyor 2019 E-Okul LGS tercih robotu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine uygulanan LGS'nin sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Tercih işlemleri ise 1 Temmuz itibariyle başladı. Tercihler için son gün 12 Temmuz. Tercih sonuçları ise 22 Temmuz'da ilan edilecek. Sonuçlar e okul aracılığıyla ya da MEB resmi sitesinden sorgulanabilecek.

Haberin Devamı

LGS TERCİH ROBOTU KULLANIMA AÇILDI

Öğrenciler için tercih rehberleri ile birlikte bu yıl ilk kez tercih robotu da kullanıma sunuldu. E-Okul üzerinden tüm veli, öğrenci ve rehber öğretmenlerinin kullanabileceği robotta okul türleri, il, ilçe ve 2018'e ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabilecek. Öğrenciler, bu robotu kullanarak, istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke genelinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilecek. Tarama sonunda oluşan listelerde merkezi sınav puanı ile öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarının tercih kodu, okul adı, türü, öğretim süresi, öğretim şekli, pansiyon durumu, yabancı dili, kontenjanı, adresi, 2018 yılı en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimlerine ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Bakanlıkça yerel yerleştirme ile öğrenci alan ortaöğretim kurumları için hazırlanan tercih rehberinde ise öğrenci TC kimlik ve okul numaraları ile öğrencinin kayıt bölgesindeki okullar listeleniyor. Listelerde her okulun tercih kodu, adı, türü, öğretim süresi, öğretim şekli, pansiyon durumu, yabancı dili, kayıt alanı, kontenjanı ve adres bilgileri yer alıyor.

İŞTE TERCİHLER İLE İLGİLİ TÜM SORULARIN YANITI

E-OKUL İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ