Gündem Lüksemburg’da nereler gezilmeli?

Lüksemburg’da nereler gezilmeli?

23.04.2018 - 16:30 | Son Güncellenme:

Lüksemburg milattan sonra 963 yılında kurulmuştur. Öncesinde Hollanda’ya bağımlı olup bağımsızlığını 1867’de ilan etmiştir. Avrupa Birliği’nin kurucu ülkelerindendir. Euro kullanılan ilk ülkelerden biridir. Meşruti Monarşi ile yönetilen Lüksemburg dünyada Dükalık olan tek ülkedir. Komşuları Fransa , Belçika ve Almanya’dır. Başkenti ve en büyük şehri , ülke ile aynı adı taşıyan Lüksemburg’dur.

Lüksemburg’da nereler gezilmeli

Lüksemburg’da Nereler Gezilir?

Haberin Devamı

ARDENLER: Lüksemburg’un kuzeyinde yer alır. Geniş platoları ve yeşil ovaları ile bir doğa harikasıdır. Gezginler için burası yürüyüş alanı olmak ile birlikte birçok aktivitenin yapılabileceği bir bölgedir.

MULLERTHAL: Lüksemburg’un bu bölgesi küçük İsviçre olarak anılır. Orijinal doğası ve değişik taş yapılarıyla Lüksemburg’un en eski kasabası olan Echtarnach burada bulunmaktadır. Bu bölgede Abbey Müzesi, Roman Villa, Basilica of Saint Willibrord ziyaret edilmelidir.

SCHENGEN: Lüksemburg’un güneydoğusunda küçük bir şarapçılık köyüdür. Avrupa’ya sınırsız ve pasaportsuz geçişin kapılarını açıldığı anlaşmanın yapıldığı yer olarak ünlenmiştir. Şarap rotası için başlangıç noktasıdır.

BAŞKENT LÜKSEMBURG: Merkezi konumu ile gezginlerin uğrak yeridir. Dünyanın en zengin şehirlerinden birisidir. Kültürel anlamda konser salonları, tiyatroları ve müzeleri ile canlı ve hareketli bir şehirdir.

Haberin Devamı

Lüksemburg’un En Bilinen Müzeleri

  • Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi
  • Lüksemburg Şehri Tarih Müzesi
  • Grandük Jean Modern Sanat Müzesi
  • Diekirch’deki Ulusal Askeri Tarih Müzesi

Lüksemburg’da Yapılan Festivaller

  • Her yıl Ekim’de başlayan ve Kasım’a kadar devam eden bale, opera, caz performanslarının sergilendiği Lüksemburg Festivali
  • Ağustos – Kasım ayları arasında düzenlenen Üzüm Festivali
  • Lüksemburg İlkbahar Müzik Festivali
  • Jazz, Blues ve Rock Um Knuedler gibi müzik türlerini içeren müzik festivalleri

Lüksemburg’a Gidilecek En Uygun Zamanlar

İklimin sıcak ve ılıman olduğu Lüksemburg’un sokak ve caddelerini ziyaret etmek isteyenler için en uygun mevsim yazdır. Ülkenin ulusal günü olan 23 Haziran da çeşitli kutlamalar gerçekleştirilmektedir. Grand Theatre de La Ville du Luxemburg, yıl boyunca opera, tiyatro ve dans gösterileri ile doludur.

Merak Edenler İçin Lüksemburg Mutfağı

Su ürünleri ağırlıktadır. En çok sunulanlar arasında alabalık, turna ve kerevit sayılabilir. Yemeklerinde en çok kullanılan malzemeler ise fasulye, patates, jambon, lahana ve soğandır. Fransız, Belçika ve Alman mutfaklarından etkilenmiştir. Zengin füme, et, sosis çeşitleri ve çikolataları ile meşhurdur.