Gündem LYS 2016 sonuçları ne zaman açıklanıyor?

LYS 2016 sonuçları ne zaman açıklanıyor?

24.06.2016 - 15:42 | Son Güncellenme:

LYS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. LYS sonuçları ile adaylar tercih dönemine geçmiş olacak. LYS sonuçlarının açıklanma tarihi olarak ÖSYM tarafından 18 Temmuz tarihi belirlenmiştir.

LYS 2016 sonuçları ne zaman açıklanıyor

LYS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak.Lisans Yerleştirme Sınavı adında düzenlenen üniversite seçme sınavı halen daha devam etmektedir. Lisans Yerleştirme Sınavı adından da anlaşılacağı üzere sizlerin de bildiği gibi çok farklı oturumlar olarak yapılmaktadır. Bu sınavlar haziran ayının ikinci hafta sonlarına bölünmüş olarak yapılır. Geçen hafta sonunda yapılan LYS sınavlarından iki tanesi ve de bu hafta sonu da LYS sınavlarının yapılmaya devam edeceğini göstermiştir. Sınavlar küçük ilçeler de değil büyük şehirlerde yapıldığı için hafta sonları bu sınavların yapılması daha uygun görülmüştür. LYS sınavlarının bu şekilde oturum oturum yapılması sınava giren adayların daha motive şekilde sınava girmelerini sağlamıştır. Bu nedenle LYS sınavları günlere bölünerek yapılır. LYS sınavlarının hafta sonu yapılarak hafta içlerinde gerekli olan teminatları öğrencilerin yapması daha uygun olur.

Haberin Devamı

LYS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

LYS 1 matematik, LYS 2 fen bilimleri, LYS 3 edebiyat coğrafya, LYS 4 sosyal bilimler ve LYS 5 ise yabancı diller sınavdır. LYS sınavlarından hangisine gireceklerse öğrenciler daha önceden bu sınavlara başvurularını çoktan yapmışlardır. Her bir LYS sınavının ücreti farklıdır. Bu nedenle bu LYS ücretlerine göre başvurular gerçekleştirilir. Kendi seçecek oldukları mesleklerin puan türlerinde göre bu sınavlara girerler. Ve de LYS sonuçları açıklandığında hangi puan türünden tercih yapmaları gerektiğini bilmeleri gerekir. Bu nedenle sınavlara giren adayların sınavları bittikten sonra LYS sonuçlarının kısa bir süre içerisinde açıklanması beklenilmektedir. LYS sonuçları açıklandığı zaman sınava katılımda bulunan adayların ne yapması gerektiği ise aşağıda ki yazıda detaylı olarak anlatılmıştır. Sizler de eğer bu konu hakkında bilgi almak isterseniz aşağıda bulunan yazımızın devamını dikkatle okuyunuz. LYS sınavlarının yapılmasının ardından bu hafta sonu itibari ile adayları artık LYS sonuçları heyecanı saracaktır. LYS sonuçları açıklandığında ise ikinci bir heyecan olan artık tercih dönemidir. LYS sonuçlarına göre yapılacak olan tercihler tüm adayların daha büyük kolaylıkla üniversite ve de bölüm tercih etmelerini sağlayacaktır. Gelecek hayatlarını belirleyecek olan bu dönemde vatandaşların LYS sonuçlarını büyük bir merakla beklemeleri normaldir. LYS sonuçlarının açıklandığını ise internetten, gazetelerden ve televizyonlardan haberler kısmından öğreneceklerdir. ÖSYM tarafından açıklanan bu LYS sonuçlarına gerekli olan işlemler bütününe vatandaşlar kolay bir şekilde giriş yaparak sonuç bilgisine ulaşabilir. LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından sınava giren adaylar ÖSYM Sonuç Açıklama sistemine kolayca giriş yapabilirler. Bu nedenle LYS sonuçları açıklandığında bu sisteme giriş yapmaları için adayların aday giriş şifre ve aday kullanıcı adlarını sisteme yazmaları gerekir. LYS sonuçlarının açıklanma tarihi olarak ÖSYM tarafından 18 Temmuz tarihi belirtilmiştir. Aday Sonuç Açıklama bölümünden LYS sonuçları adı altında düzenlenen sayfadan bu sonuçlara adaylar katılımda bulunabilir. Her ne zaman isterlerse internete erişim sağladıktan sonra vatandaşlar LYS sonuçlarını dakikasında öğrenebilirler. T.C. kimlik numaraları ve de şifreyi sisteme girmeleri tek bir tuşla karşılarına LYS sonuçlarının çıkmasını sağlayacaktır.