Gündem LYS 2016 yerleştirme sonuçlarına göre istatistikler!

LYS 2016 yerleştirme sonuçlarına göre istatistikler!

17.08.2016 - 17:08 | Son Güncellenme:

LYS sınavının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci tercih yaptı. Kimi istediği üniversiteye yerleşti kimi iste ek yerleştirmelerde şansını tekrar kullanmak için bekliyor. Peki LYS sonuçlarının istatistikleri neler? İşte detaylar ile LYS...

LYS 2016 yerleştirme sonuçlarına göre istatistikler

LYS tercih sonuçları kapsamında adayların yerleştiği üniversiteler açıklandı. LYS tercih sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden adaylar ile paylaşıldı. LYS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra adaylar artık kayıt işlemlerini yürütmektedir.

Haberin Devamı

Üniversite hayali kuran binlerce hatta milyonlarca öğrencinin girmesi zorunlu olan bazı sınavlar vardır. Bu sınavlara katılım sağlamadan hemen önce bizlerin gerekli olan bu işlemlerden geçebilmesi için sağlanan bazı işlem kolaylıkları vardır. Adayların kullanımda olduğu bu sistemler dâhilinde vatandaşlar olarak bizler yapılan bu çalışmalara katılım sağlamadan hemen önce bizlerin gerekli olan tüm işlemleri yerine getirmesi ve de çok düzenli bir şekilde çalışmalarını sürdürmeleri gerekir.

Üniversite hayali kurup en iyi şekillerde bizlerin yapmış olduğu bu işlem kolaylıkları ve de iyi bir meslek kariyer hedefi olan adayların bu noktada gerçekleştirecek oldukları bu hizmetlerin sağlanması gerekir. Vatandaşların hızlı bir şekilde kullanıma geçtikleri bu noktada gerekli hizmetlerin verildiği çeşitli lisans eğitimi alabilmeleri için yararlanmaları gereken okullar vardır.

Haberin Devamı

LYS TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

LYS SONUÇLARI İSTATİSTİK BİLGİLERİ

LYS 2016 yerleştirme sonuçlarına göre istatistikler

Her okulun öncelikle kendilerine ne kazandıracağını bilmelidirler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ülke genelinde gerçekleştirilen bu tip sınavlara bizler de lise mezunu olan herkes istedikleri kadar bu sınavlara katılım sağlayabilirler. Gerçekleştirilen bu sınavlara katılım sayesinde adayların gerçekleştirmiş olduğu bu sınavlara her yıl milyonlarca aday giriş yapar. Bu şekilde lisans ve ön lisans eğitimi almaya hak kazanırlar.

LYS 2016 yerleştirme sonuçlarına göre istatistikler

Bu şekilde gerçekleştirilen tüm sınavlara girerek istedikleri puanları elde etmeye çalışırlar. LYS sınav sonuçlarından sonra başlayan tercih maratonu da geçen haftalarda sona ererek milyonlarca öğrencinin aklını karıştıran sorular başlamıştır. Yapılan çeşitli sınavlar sonucunda alınan sonuçlara göre gerçekleştirilen bu LYS tercih sonuçları 10 Ağustos Çarşamba günü açıklanmıştır. Milyonlarca adayın giriş yaptığı bu sınav sonucunun açıklanmasından sonra öğrencilerin her biri bu sınav sonuçlarına göre aldıkları sonuçlar ile beraber artık bir üniversitenin bölümüne yerleşmişlerdir.

Haberin Devamı

LYS 2016 yerleştirme sonuçlarına göre istatistikler

Artık öğrencileri üniversite kayıt heyecanı sarmıştır. Geçen yıl ilki düzenlenen e-kayıt yönetimi yine aynı şekilde bu yıl da uygulanacaktır. Öğrenciler kazandıkları üniversitelerden internet sistemi üzerinden e-kayıt üniversitelere yerleşen adayların internet üzerinden bölümlerine kayıt ettirebilirler. İnternet üzerinden artık binlerce işlemin yapılması sonucunda adayların her biri internet ile bağlı oldukları her yere kolayca giriş yaparak gerçekleştirilen bu sistemden hizmet alabilirler. Bu şekilde adayların hemen anında gerekli olan üniversite şehirlerine gitmelerine gerek kalmaz. Çünkü kazanılan şehir sizin oturduğunuz şehre uzak olabilir.

LYS 2016 yerleştirme sonuçlarına göre istatistikler

Kısa zamanlı olarak bu yerlere gitmek istemeyebilirsiniz. Bu nedenle böyle durumlar da sizler kolay bir şekilde bu LYS tercih sonucuna göre kayıt yaptırabilirsiniz. LYS tercih sonuçlarından sonra sayfada açılan sonucun hemen altında bulunan bu linke tıklayarak sizler e-kaydınızı yaptırabilirsiniz. Daha kısa bir yolla adaylar LYS tercih sonuçlarına göre açıklanan fakültelere kayıtlarını yaptırabilirler. Binlerce öğrenci de bu yöntemi seçerek uzakta olan bir ile gitmeden daha kısa sürede kayıtlarını yaptırabilirler. İşte bu nedenle e-kayıt sistemi LYS tercih sonuçlarından sonra en çok kullanılan kayıt işlemlerinden biri olmaya başlamıştır.