Gündem Mahrem imamlar operasyonu

Mahrem imamlar operasyonu

10.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü FETÖ’ye yönelik Ankara merkezli 23 ilde düzenlenen operasyonlarda, 263 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin çeşitli kurumlarda örgütün mahrem yapılanmasında görev yaptığı belirlendi

Mahrem imamlar operasyonu

FETÖ’nün yurt genelindeki mahrem yapılanmasında yer alan şüphelilere yönelik yapılan operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilen 442 şüpheliden 263’ü gözaltına alındı. Ankara merkezli 23 ilde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında çeşitli kurumların mahrem yapı üyelerinin bulunduğu 102 şüpheliden 63’ü gözaltına alındı. Şüphelilerin, örgütün Jandarma Genel Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay yapılanması, Milli İstihbarat Teşkilatı Sinyal İstihbaratı Başkanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları ile Hacettepe ve Turgut Özal üniversitelerinde örgütün “mahrem” yapılanması içerisinde görev yaptıkları belirlendi.

Haberin Devamı

- İzmir merkezli 13 ilde, FETÖ’nün TSK’deki yapılanmasına yönelik “mahrem imamlarca” ankesör ya da büfeden arandığı belirlenen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 29’u Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli 41 şüpheliden 35’i yakalandı. Bir diğer soruşturma kapsamında ise aralarında özel bir üniversitede çalışan akademisyenlerin de bulunduğu 25 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

- Gaziantep’te FETÖ’nün TSK’deki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 32 şüpheliden aralarında muvazzafların da olduğu 22’si gözaltına alındı.

Balyoz savcısına 15 yıl hapis cezası

FETÖ’den yargılanan Balyoz davası savcısı Hüseyin Kaplan, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kaplan, aldığı cezayı duyunca mahkeme heyetine “Allah sizin belanızı versin. Allah çocuklarınızdan eşlerinizden çıkarsın” diye beddua etti. ELİF ALTIN İstanbul