Gündem Malazgirt’in 947’nci yıl dönümü

Malazgirt’in 947’nci yıl dönümü

26.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Muş’un Malazgirt ilçesindeki “Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı”, Türkler’e Anadolu’nun kapılarını açan zaferin 947’nci yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün düzenlenecek etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Malazgirt’in 947’nci yıl dönümü

İlçenin Danişmentgazi mahallesinde 70 bin metrekarelik alana kurulan “Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı”nda 250 metre uzunluğunda “fetih yolu”, namazgâh, 100 bin kişilik merasim alanı, hitabet alanı, protokol dinlenme birimi, 250 otobüslük otopark, şadırvan, giriş takı, 8 helikopter sahası, protokol otoparkı, ikram kontrol alanı ve tuvalet inşa edildi.

Haberin Devamı

Gece sela verilecek

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, zaferin kazanıldığı 26 Ağustos gecesi (bu gece) 00.13’te sela okunmasıyla başlayacak programın ilk bölümünde, ilahi ve kasideler, yemek ikramı, teheccüd namazı, dini sohbet, hatim duası, sabah namazı, tekke çorbası ve irmik helvası ikramı bulunuyor. Daha sonra halk oyunları gösterisi, mehter konseri, şehitleri anma programı ve Başkan Erdoğan’ın konuşmasıyla devam edecek etkinlikler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi, Simav Yaren Gecesi ve İmera ile Zara’nın konseriyle sona erecek.