Gündem ‘Malı götürenlerin hepsini biliyorum’

‘Malı götürenlerin hepsini biliyorum’

30.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kayseri’de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Havalimanını uzay araştırmaları merkezi yapacağız dedim kıyamet koptu. Yapacağız, Bu kardeşiniz malı götürenlerin hepsini biliyor. Hangi bankalara yatırdıklarını biliyor. Son kuruşuna kadar getireceğim” dedi.

‘Malı götürenlerin hepsini biliyorum’

MEHTAP GÖKDEMİR Kayseri - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Bakanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte önce Kayseri ardından Isparta’da vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HALKIN İKTİDARI İÇİN: Gençler, halkın iktidarını, işçinin, çiftçinin, köylünün, emeklinin, sanayicinin, esnafın, iktidarını istiyor musunuz? Adaletli bir iktidar istiyor musunuz? O zaman son ana kadar çalışacağız. Vatandaşlarımızı ikna edeceğiz.

O TREN GELECEK: Yıllardır hızlı tren sözü veriyorlar değil mi? 22 yıldır yapamadılar. Ama unutmayın Bay Kemal söz verdi mi, sözünden dönmez. O hızlı tren buraya gelecek. Demir yolunu aynı zamanda Kayseri’den Mersin’e, İskenderun’a bağlayacağız. Samandağ’dan başlayıp Mersin’e kadar olan hattı, Akdeniz’in en büyük üretim üssü haline getireceğiz.

KIYAMET KOPTU: Atatürk Havalimanı’nı uzay araştırmaları merkezi yapacağız dedim, kıyamet koptu. Nasıl yaparsın? Yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayallerini gerçekleştireceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.

Haberin Devamı

KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIM: Türkiye’de dönen dolapları biliyorum. Bu kardeşiniz malı götürenlerin hepsini biliyor. Hangi bankalara yatırdıklarını biliyor. Tek tek, son kuruşuna kadar getireceğim. Alın terinin, hakkını, hukukunu teslim edeceğim. Allah nasip eder, sizlerin oylarıyla iktidar olduğumuzda emeklilerimiz bankaya gidecekler. Orada Kurban Bayramı’nda 15 bin lira para yattığını göreceksin. O beşli çetelerden alacağım emekliye vereceğim. Uyuşturucu baronları, onların da kökünü kazıyacağım.

SURİYE İLE BARIŞACAĞIZ: Sınırlarımız yol geçen hanına döndü. 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz var. En geç 2 yıl içerisinde onları Suriye’ye uğurlayacağız. Barışacağız Suriye’yle. Büyükelçilikleri açacağız, can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Kardeşim buyur git kendi ülkene, tatil yapmak istiyorsan gelebilirsin Türkiye’ye.

ALIN TERİYLE KAZANDIM: Bay Kemal için çok şey söylenir. Her türlü iftira atılır. Şundan emin olmanızı isterim. Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim. 27.5 yıl devlette çalıştım. Siyasete girdiğim gün malvarlığımı kamuoyuna açıkladım. Neyim varsa alın teriyle kazandım. Siyaset zenginleşme alanı değildir. Onların malı götürdüğünü biliyorum, nereye götürdüğünü biliyorum. Manhattan’da 35 katlı gökdelen yaptıklarını biliyorum. Muhammed Ali Clay’in çiftliğini satın aldıklarını biliyorum. Dünyalıklarını yurtdışına götürdüklerini biliyorum. Tamamını getireceğim tamamını. Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim.

Haberin Devamı

Korumaları aşıp sahneye çıktı

Kılıçdaroğlu konuşmasını sürdürürken 21 yaşındaki Ersin Baker adlı genç korumaları geçerek birden sahneye koştu. Korumaların engellediği genci gören Kılıçdaroğlu, “Bir şey olmaz. Fotoğraf çektirecek ya. Gelsin, fotoğraf çekelim” dedi. Ardından da konuşmasını keserek gençle fotoğraf çektirdi. Miting alanından da “bravo” sesleri yükseldi. Baker, Milliyet’e, “O an ayarladım, direk girdim. Başkanımı yakından görmek, onunla tanışmak benim için çok iyi oldu. Kendilerine çok teşekkür ederim. Sırf Sivas’tan buraya fotoğraf çektirmek için geldim” dedi.

‘Malı götürenlerin hepsini biliyorum’

‘Kira asgari ücretin yüzde 20’si olacak’

ANKARA Milliyet - Kılıçdaroğlu, ‘Kiralar’ başlığı ile yeni bir video paylaştı. “2002’de nüfusun yüzde 75’i ev sahibiyken bugün bu oran yüzde 55’e düştü. Yeni jenerasyonlar asla ev sahibi olamıyor. Bir yıl içinde kiralar yüzde 197 arttı” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “1984-1999 arasındaki 15 yılda 1 milyon 139 bin 99 konut yapan TOKİ, son 20 yılda 506 bin 861 konut yaptı. Millet İttifakı iktidarında TOKİ, asıl görevi olan sosyal konut üretimine odaklanacak. ‘Halk konutta’ oturan vatandaşın kirası asgari ücretin yüzde 20’si olacak. Ödenebilir konutta ihtiyaç sahiplerinin gelir durumlarına ve hane halkı büyüklüğüne uygun ödeme koşulları sağlanacak. Nihai hedef, 5 yılda sosyal konutların sayısını tam 4 katına çıkarmak. Son olarak da; ister ayrımcı desinler, ister ırkçı desinler... Halkımızın barınma sorunu çözülmeden tek bir yabancı bile konut satın alamayacak bu ülkede.”

Haberin Devamı

Sosyal medyadan sağduyu çağrısı

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, iktidar kanadı temsilcilerinin, kendisine, partisine ve Millet İttifak’ına yönelik söylemlerine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu paylaşımında, “Bu kirli dile son verilsin. Akla gelmeyecek pis oyunlar ve ithamlarla neye varmak istendiğini insanımız görüyor. Seçime gidiyoruz, savaşa değil. Nice iktidarlar değişti, yola devam ettik. Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum. Ve onlara diyorum ki; azıcık sağduyu. Seçime darbe dediniz. Kendi halkınıza karşı Uhud Savaşı benzetmesi yaptınız. İşgalciye benzettiniz be halkımızı. Nerede duracaksınız?”