Gündem Martta yağan kar çileye döndü

Martta yağan kar çileye döndü

27.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde havaların soğumasıyla birlikte bazı bölgelerde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Bolu’da tipi nedeniyle görüş mesafesi 35 metreye kadar düştü, sürücüler mahsur kaldı

Martta yağan kar çileye döndü

Meteorolojiden yapılan uyarıların ardından çarşamba günü başlayan kar yağışı dün etkisini artırdı. Bolu’da tipi nedeniyle görüş mesafesi 35 metreye kadar düşerken, sürücüler mahsur kaldı. Karaman’da kara saplanan araçtaki üç gençten ikisi kurtarıldı, kayıp gencin yardım için araçtan ayrıldığı öğrenildi. Antalya’da ise ormanda ot toplayan bir kişi donarak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

“İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı” olan Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli bölgesinde kar yağışı dün de tipi şeklinde etkisini artırarak sürdürdü. Güzergahın Düzce ve Bolu geçişlerinde yer alan 1, 2 ve 3’üncü viyadükler ile Kaynaşlı, Sarıçökek ve Tünel rampası mevkisinde etkili olan yağış sonucu yüksek kesimler kar tuttu.

Navigasyon yanılttı

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde ise kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 35 metreye kadar düştü. Karayolları ekipleri, otoyolda kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürürken, trafik ekipleri, sürücüleri kar ve sise karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İzmir’in Beydağ ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Nazilli Karayolu trafiğe kapandı. Jandarma ekipleri, mahsur kalan vatandaşları kurtarırken, sokak hayvanları için de belli noktalara kuru mama ile ekmek bırakıldı.

Haberin Devamı

Mersin’in Erdemli-Ayrancı Karayolunun 70’inci kilometresi 2 bin 200 rakımda bulunan Abatçeşmesi mevkiinde aracı kara saplanan Musa Sekman, karla mücadele ekibi tarafından üç saatlik çalışmayla kurtarıldı. Navigasyona göre hareket ettiğini ifade eden Sekman, “Navigasyon yolun daha kısa olduğunu gösteriyordu. Yolun karlı olduğunu gördüm ancak girmiş oldum” dedi.

Manisa’nın Salihli ilçesinde kar nedeniyle yolda mahsur kalan araçlar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince iş makinelerine bağlanan halatlarla çekildi.

Aydın’da bir öğrenci servisi, Başçayır-Kızılcaköy yol ayırımında kara saplandı. Sürücünün yardım istemesi üzerine bölgeye sevk edilen Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kurtarılan çocuklara kahvaltı ikram edildi.


Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 45 kilometre uzaklıktaki 1919 rakımlı Karacadağ’da kar kalınlığı 20 santimetreyi bulurken, Karacadağ Kayak Merkezi’ne gitmek için yola çıkan sürücüler zor anlar yaşadı. Sürücülerin imdadına ekipler koştu.

Burdur-Antalya karayolu Kurna rampalarında buzlanma nedeniyle araç kuyruğu oluşurken, ekipler zincir ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermedi.

Beyaz örtüyle kaplanan Sivas, Yozgat, Kayseri, Rize, Giresun, Muş, Erzurum, Erzincan ve Ağrı’da 510 köy yolu kapandı. Meteorolojiden, Doğu Anadolu’da Van, Hakkari, Bitlis ve Muş için yoğun kar yağışı ve çığ uyarısı yapıldı

Haberin Devamı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle çatıları hasar gören bazı okullarda eğitimin uzaktan yürütülmesine karar verildi. Konya’nın sekiz ilçesi ile Yozgat’ta da yoğun kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi.

Donarak can verdi

Antalya’nın Finike ilçesi Oluklu bölgesine çiriş otu toplamaya giden Mehmet Atılgan’dan (48) haber alamayan yakınları jandarmaya haber verdi. Oluklu mevkiinde cansız bedenine ulaşılan Atılgan’ın soğuktan donarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Atılgan’ın, ormandan ve kırlardan topladığı mantar, kekik, kiriş otu gibi bitkileri satarak geçindiği kaydedildi.

Üç kişi kayboldu

Karaman’da Mersin’e gitmek için yola çıkan Furkan Keleş, Rabia Bingöl ve Ege Kabalak’ın bulunduğu araç kara saplandı. Keleş’in Mersin’de oturan annesi, oğluna ulaşamayınca jandarmaya durumu bildirdi. Ekipler önceki gün Rabia Bingöl’ü araç içinde, Keleş’i de 3 kilometre uzaklıkta bulundu. Jandarma, Mersin’in Erdemli ilçesi Toros köyü yakınlarındaki dağlık alanda Kabalak’ın ayak izlerine rastladı. Bir kulübeye girip çıktığı tespit edilen Kabalak’ın bulunması için çalışmalar dün de sürdü.

Haberin Devamı

Leyleklerin kar molası

Konya’da üç gündür etkili olan kar yağışı ve sis nedeniyle göç yolundaki leylekler boş araziye indi. Vatandaşlar yüzlerce leyleği görüntülemek için adeta birbirleriyle yarıştı.