Gündem MEB EBA kurs hizmeti hakkında bilinmesi gerekenler!

MEB EBA kurs hizmeti hakkında bilinmesi gerekenler!

30.07.2016 - 23:52 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşı karşıya kalıyor. MEB EBA kurs portalında öğrenciler ve öğretmenler zengin bir ders kaynağına ulaşabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı ücretsiz olarak hizmet veren sanal resmi bir hizmet portalıdır.

MEB EBA kurs hizmeti hakkında bilinmesi gerekenler

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı portalı, sanal dünyada geniş kapsamlı ve güvenilir bir sanal eğitim ağı oluşturuyor. MEB EBA kurs portalı üzerinden hem öğretmenlerin hem de milyonlarca ilk ve orta dereceli eğitim kurumunda okuyan öğrencilerin sanal ortam üzerinden geniş ve zengin bir eğitim içeriğine ulaşabilmesi sağlanıyor. Türk eğitim sistemindeki modernizasyon çalışmalarının önemli bir aşaması olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı ile birlikte öğrencilerin okul dersleri ile birlikte üniversiteye giriş sınavları hazırlıklarında da en yüksek başarıya ulaşabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu şekilde öğrencilerin eğitim yaşamında doğrudan olumlu katkılar sağlayacak bir sanal eğitim portalı olması dışında doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmete sunduğu ve denetiminde olan bir sanal eğitim portalı olması nedeni ile veliler tarafından da çocuklarının kullanımına gönül rahatlığı ile onay vermesine yol açıyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu gibi etkenler bir araya gelerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan henüz çok yeni bir sanal eğitim sistemi olması dolayısı ile EBA kurs EBA giriş portalı öğrenciler tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Öyle ki Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı, 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde ilköğretim ve ortaöğretim düzeyi öğrenciler tarafından okul dışı ek ders uygulamalarında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanıldı. Son derece önemli bir etkiyi öğrencilerin eğitim yaşamlarına getiren Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı öğretmenler, MEB akademik personelleri ve eğitime gönül vermiş olan tüm firmalar tarafından hazırlanan bakanlık denetimli eğitim içeriklerinden oluşan geniş kapsamlı eğitim içeriklerine sahip oluyor.

Haberin Devamı

Öğrencilerin günümüz modern teknoloji çağında çok küçük yaşlardan itibaren teknolojik ürünler ve internet ile tanışması, gelişim ve eğitim sürecini bu çerçevede sürdürüyor. Gelişimin bu doğrultu da olması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atılan bu yeni adım ile sanal ortam üzerinde öğrencilerin eğlence ve diğer tür içeriklerin dışında eğitimlerini destekleyecek bir sanal hizmetten yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen müfredat kapsamındaki ders ve konularını, okul dışında da alabilme şansını sanal ortam üzerinde yer alan MEB EBA kurs portalı sayesinde yakalıyor.

Üniversiteye hazırlık aşamasında olan öğrencilerin internete erişim sağlayabildiği her yerden kolay bir şekilde kullanabilme şansına sahip olabildikleri Eğitim Bilişim Ağı üzerinde EBA giriş işlemleri ise son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın özellikle dijital teknolojileri temel alan çok sayıda geniş kapsamlı eğitim projesi bulunmaktadır. Veliler, çocuklarının sanal ortam üzerindeki bu Eğitim Bilişim Ağı portalını kullanmalarına gönül rahatlığı ile izin verebiliyor. Üniversiteye hazırlanmakta olan öğrencilerin ek ders takviyesi alarak, çok daha iyi bir sınav hazırlık süreci geçirmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı öğrenciler tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.