Gündem Meclis’e olağanüstü toplantı çağrısı

Meclis’e olağanüstü toplantı çağrısı

19.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP, son dönemde yapılan zamlar ve vergilerde yapılan artışlar ile bunların vatandaşa etkisini görüşmek üzere Meclis’in 25 Temmuz salı günü olağanüstü toplanması için TBMM Başkanlığı’na başvurdu. Başvuruya, son seçimlerde Millet İttifakı içinde yer alan Saadet Partisi’nden 3, DEVA ve DP’den birer milletvekili de imza koyarken, ittifak paydaşı İYİ Parti imza vermek yerine Genel Kurul’da destek vadetti.

Meclis’e olağanüstü toplantı çağrısı

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - TBMM Başkanlığı’na sunulan başvuruda, “Yürütmenin çözüm bulamadığı aksine büyüttüğü ekonomik sorunların çözülebilmesi ve büyük bir ekonomik buhranla karşı karşıya olan vatandaşların rahat bir nefes alabilmesi için parlamentonun üstüne düşen görevleri yerine getirmesi gerekmektedir” denildi.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanı Özgür Özel “Sayın Genel Başkanımızın da muhalefet partisi liderleriyle yapmış olduğu değerlendirmeler ışığında Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmaya karar verdik” ifadelerini kullandı. Özel, CHP’li vekillerin tamamının yanı sıra başvuruya SP Grup Başkanı Selçuk Özdağ ile SP grup başkanvekillerinin, DEVA’dan Mustafa Yeneroğlu, DP’den Cemal Enginyurt’un imza attıklarını söyledi.

İYİ Parti katılacak

Özel, bu hazırlıktan önce CHP listelerinden seçime girmiş partilerin yanı sıra İYİ Parti ve HDP’nin grup başkanvekilleriyle görüştüklerini anlatırken, “HDP’nin ve İYİ Parti’nin bu toplantıya katılmayı düşündüklerini, bu konuda böyle bir gündemi mutlaka takip etmek gerektiğini düşündükleri ve kararlaştırılacak gün burada olacaklarını memnuniyetle öğrendik” ifadelerini kullandı. Özel, “200 rakamınının rahatlıkla aşılacağı ve Meclis’in açılacağı, gündemin görüşüleceği anlaşılıyor. Ardından biz Meclis’in çalışmalara devam önergesini vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP grup başkanlığı, milletvekillerini olağanüstü toplantıda tam kadro hazır bulunmaları konusunda uyardı. Vekillere gönderilen yazıda, “toplantıya eksiksiz ve mazeretsiz olarak tam kadro katılmamız esastır” denildi.

81 ilde eş zamanlı tepki

Öte yandan İYİ Parti’nin 81 il teşkilatınca Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen tepki açıklamalarında son dönemde yapılan zamlar eleştirildi. Okunan ortak açıklamada, “AK Parti iktidarının yanlış ekonomi programı ve politikaları sonrası millet olarak yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıyayız” denilerek, şunlar kaydedildi: “AK Parti iktidarı dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı toplamaktadır. Sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınıyor ancak servetten elde edilen kazançtan vergi alınmamakta. AK Parti iktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Bugün Türkiye’de adı konmamış bir IMF programı uygulanmaktadır.”