Gündem ‘Mekanın ve davanın asıl sahibi geldi’

‘Mekanın ve davanın asıl sahibi geldi’

31.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, seçim sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında “MHP’den milliyetçilik rolü çalmaya kalkan müsvedde ve suretler, bizim yerimize geçmeye soyunarak kılık değiştiren bin bir suratlar; mekânın ve davanın asıl sahibi gelince geri çekilmişlerdir” dedi.

‘Mekanın ve davanın asıl sahibi geldi’

İkinci turda parlamenter sisteme dönüşün millet iradesiyle kapatıldığını ifade eden Yalçın, bu süreçte partisinin etkin bir rol üstlendiğini vurguladı.

Haberin Devamı

‘MHP’nin baskın rolü’

Yalçın, şöyle devam etti: “MHP, millet iradesine gölge düşmemesi, hak ve hakikatin tecellisi için üzerine düşeni görevi ciddiyetle yerine getirmiştir. Hasım ve rakiplerinin türlü türlü saldırılarını, çeşit çeşit ahlak dışı operasyonlarını ve tümen tümen algı oyunlarını boşa çıkarmıştır. Aldığı oyla Cumhur İttifakı’nın güçlü bir ögesi, demokrasi ailesinin yetkin ve etkin bir üyesi olduğunu göstermiştir. MHP’nin siyasetteki özgül ağırlığının müspet neticeleri, seçim sürecinde bir kez daha alınmıştır... İçeride ve dışarıda dost düşman herkes, MHP’nin Türk siyasi hayatında oynadığı dominant role yeniden şahit olmuştur. MHP’den milliyetçilik rolü çalmaya kalkan müsvedde ve suretler, bizim yerimize geçmeye soyunarak kılık değiştiren bin bir suratlar; mekânın ve davanın asıl sahibi gelince geri çekilmişlerdir.”