Gündem Mevlid Kandili ne zaman? Hangi tarihte idrak edilecek?

Mevlid Kandili ne zaman? Hangi tarihte idrak edilecek?

29.06.2021 - 10:11 | Son Güncellenme:

Yılın son kandili Mevlid Kandili için sabırsız bir bekleyiş söz konusu... İslam alemi Peygamber'imizin doğum günü olan bu gecede ibadetlerini yerine getirecek. Tam tarihi araştırmak isteyenler "Mevlid Kandili ne zaman? Hangi tarihte idrak edilecek?" diye soruyor.

Mevlid Kandili ne zaman Hangi tarihte idrak edilecek

Mevlid Kandili ne zaman? Hangi tarihte idrak edilecek? sorusu yavaş yavaş sıklaşıyor. Bu hayırlı geceyi bekleyenler araştırma içerisinde.. İşte 2021 Mevlid Kandili tarihi...

Haberin Devamı

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Mevlid Kandili hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. Bu yıl Mevlid Kandili, 17 Ekim'de idarek edilecek.

MEVLİD NE DEMEK?

Mevlid, "doğum zamanı" demektir. Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır. İslam'da Hz. Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler, rebiülevvel ayının on birinci gecesini on ikinciye bağlayan geceyi (Miladi 25-26 Nisan 571 tarihine Muhammed'in doğum gününe rastlaması nedeniyle Mevlid kutlanır.), Şiiler ise on yedinci günü, Mevlid Günü ve on yediye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki hafta, 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı desteği ile, günümüzde sadece Türkiye'de kutlanan Kutlu Doğum Haftası ilan edilmiştir.

Yazarlar