Gündem MHP'li Yönter'den CNN Türk'te Sinan Ateş cinayeti iddialarıyla ilgili açıklama

MHP'li Yönter'den CNN Türk'te Sinan Ateş cinayeti iddialarıyla ilgili açıklama

12.05.2023 - 11:18 | Son Güncellenme:

CNN Türk yayınına katılan MHP'li Yönter, Sinan Ateş cinayeti iddialarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CNN Türk canlı yayınında Göksu Öngören Özgür'e açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Yönter'in açıklamalarından satır başları şöyle; Ortaya çıkan çarpıcı gerçekler hepimizin yüreğini burkmuştur. İnsanların özel hayatlarına, kişisel haklarına, mahremiyetine, dokunulmazlığını tehdit etmek, montajla, dublajla olmayan görüntüleri varmış gibi göstermeye çalışmak alçaklıktır, hukuksuzluktur, ahlaksızlıktır. Demokrasi ve özgürlük itibarımızı hiçbir şekilde lekeleyemeyecekler, Türkiye’nin yürütüşüne sekte vuramayacaklar.

‘BU FETÖ’CÜ ALÇAKLARA TESLİM OLMAYACAĞIZ’

Allah bizleri kafir oyunlarından korusun. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye mesajı, gereğini neyse, hakkını millet sandıkta verir. Demokratik mücadeleyi bel altı vuruşlarla engellemeye çalışmak klasik bir FETÖ taktiğidir. Bu FETÖ’cü alçaklara teslim olmayacağız.

Haberin Devamı

‘BUNLARIN HAKKINDAN HUKUK KANALIYLA GELMEMİZ LAZIM’

Bizi uçuruma çekmeye çalışan bir operasyon sürecinin tanığıyız, görüyoruz. Bunun eski Türkiye’de de örnekleri var, bugün de örnekleri var, yarın da örnekleri olacak. Biz devlet olarak kara kampanyalara müsaade etmememiz lazım. Faillere ortam açmamamız lazım. Bunların hakkından hukuk kanalıyla gelmemiz lazım.

‘MHP’YE KAN SIÇRATMAYA ÇALIŞANLAR ALÇAKTIR’

Alakam olmadığı halde bir WhatsApp mesajını tertip ettiler. Sinan Ateş’in katili cezaevinde, azmettireni cezaevinde. Cinayetle ilgili MHP’ye kan sıçratmaya çalışanlar alçaktır. Bunu siz nasıl yaptınız, bunu nasıl servis ettiniz?

MHPli Yönterden CNN Türkte Sinan Ateş cinayeti iddialarıyla ilgili açıklama

Şimdi bakın sabrınıza sığınarak bir gazeteci Recep Canpolat, FETÖ ile nasıl bağlantısı olduğu ortada, bütün her şey burada. Bu itibar suikastini bu yapıyor. Bütün hepsi burada, bütün yazışmalar. Bu şu anda burada ama bağlantısı da yurt dışında.

Bizim politikalarımızı eleştirebilirsiniz, bizim üslubumuzu, yaklaşımımızı, programımız karşımıza geçin karşılaşalım ama bel altı vurmayın, iftira atmayın, günah, yazık. Türkiye bu işten artık bıktı.

Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Bizden kurtulsanız vicdan azabından kurtulmayacaksınız. Vicdan azabından kurtulsanız tarihin azabından kurtulmayacaksınız, reva mı bu?

Haberin Devamı

‘CUMHUR İTTİFAKI’NA KORKUNÇ BİR SALDIRI VAR’

Cumhur İttifakı’na korkunç bir saldırı var. Burada emniyet birimlerimizin, cumhuriyet savcılarımızın gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. Mutlaka hukuk önünde hesaplaşacağız.

‘CUMHUR’UN MUAZZAM ZAFERİNİ GÖLGELEMEK İSTİYORLAR’

14 Mayıs’ta Cumhur’un muazzam zaferini gölgelemek istiyorlar. İttifakımızı baltalamak istiyorlar. Doğru zaman, doğru adam Recep Tayyip Erdoğan, hoplasanız da zıplasanız da deliye de dönseniz. 14 Mayıs’ta aziz millet evladını size yedirmeyecek.

Emperyalizme kul, köle mi oldun? Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli demek istikbal ve istikrar demek. Dik baş, tok karın, mutlu yarın demek. Türkiye yüzyılı demek. Peki sayın Kılıçdaroğlu sana bakınca ne demeli? Sana bakında terörist Demirtaş’ı görüyoruz. Mehmetçik’e kurşun sıkan katilleri görüyoruz. Sana bakınca güney sınırlarımız boyunca terör koridoru açmak için yanıp tutuşan küresel mihrakları görüyoruz. Sana bakınca Türk ve Türkiye düşmanlarını görüyoruz.

14 Mayıs 29 Ekim 1923’ün rövanşı değil tamamlayıcı halkasıdır. Dün Cumhuriyet Gazetesi’ne bir demeç vermiş, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün devlet beka sorunudur diyor. Bizim pek çok beka sorunumuz var. Sen Türkiye Cumhuriyeti Devletini varoluş problemi haline mi dönüştürdün? FETÖ’yü görmezde geliyorsun, Türk devletini beka sorunu olarak görüyorsun. Milli iradenin takdirine sunuyoruz.

"TÜRK VATANDAŞLIĞI TARİFİNİ DEĞİŞTİRMEK DEMEK TÜRK MİLLETİNİN ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞI SERPMEK DEMEK"

Haberin Devamı

Türklüğü anayasadan çıkaracağız diyor. Bunu söylerken, tüylerim diken diken oluyor ben bir Türk evladıyım. Siz bu Türklükten ne istiyorsunuz? Anayasanın 66’ncı maddesi açık. Türk vatandaşlığı tarifini değiştirmek demek Türk milletinin üzerine ölü toprağı serpmek demek.

Vatandaşlık tarifi nasıl kuşatıcı olacak? Bunu bize deyin de biz de anlayalım. Daha açık, mert olun deyin ki biz Türklükten rahatsızız bilelim, görelim, saflar iyice netleşsin.

Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk değil mi? Atatürk, ‘ne mutlu Türküm diyene’ ifadesi ile kapsayıcı, geniş bir tarif ve tanım ortaya koymuş değil miydi?

‘14 MAYIS YENİ BİR BAŞLANGIÇ NOKTASI TEŞKİL EDECEK’

Biz ırkçılığı laboratuvar tariflerini soy esasına göre vatandaşlık tarifini elimizin tersi ile itmiyor muyuz? Biz milletimizi laboratuvarlardan çıkarmadık, acımız bir oldu ne istiyorsunuz? Ve diyor ki 14 Mayıs yeni vatandaşlık tarifi ve tanımı açısından aynı zamanda yeni devlet açısından bir başlangıç noktası teşkil edecek.

Haberin Devamı

100 yıl evvel sömürgecilerin başaramadığını başarmak için sahaya çıkmışsınız. Bunu Türklüğün vicdanına havale ediyoruz. Biz bu topraklarda 1000 yıldır kardeşçe yaşıyoruz. Köklü bir kucaklaşma hasretimiz var. Bizim ön yargılarımız, nefretimiz yok. Biz hep beraber Türk milletiyiz.

* MİLLET İTTİFAKI KAZANIRSA ÇÖZÜM SÜRECİ YENİDEN ELE ALINABİLİR DENİLİYOR. NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

Allah muhafaza milletimiz buna izin vermeyecek. Daha evvel Sezgin Tanrıkulu yeni bir çözüm sürecinden bahsetti, Cengiz Çandar ne dedi, dedi ki: Kürtlerin kendi kendini yönetme hakları var dedi. Kürt kökenli kardeşlerime hürmetlerimi sunuyorum. Kürt kökenli kardeşler zaten kendilerini yönetmiyor mu? Vekillerini seçiyorlar, aktif bir şekilde yer alıyorlar. Cengiz Çandar sen ne diyorsun?

Mansur Yavaş çıktı 'Apo Bey' dedi. Bunların diline üslubuna bir bakar mısınız? Bu üslup Türk milletine yabancı, ülkemize yabancı. Yapılan oyunlar, saldırılar, doymak bilmeyen emperyal hevesler neticesinde Türkiye’den intikam almak isteyenler çok açık, buna direneceğiz. Mutlaka kazanacağız, başaracağız.

Türklüğü aklında ve vicdanında taşıyan Devlet Bahçeli’nin önüne geçemeyecekler. Pazar günü Erdoğan ve Devlet Bahçeli kazanacak.

MİLLİYETÇİLİK TARTIŞMASI

Milliyetçilik ve vatanseverliği birbirine karıştıran sosyoloji cahilidir. Her milliyetçi vatanseverdir ama her vatansever milliyetçi değildir. Biz bütün vatanseverleri, milletseverleri kucaklıyoruz. Onlarla aynı geleceği paylaşacağız.

Şimdi HDP’nin milletvekili adayı 14 Mayıs’ta Türkiye’ye demokrasi Kürdistan’a özgürlük gelecek dedi. Hiçbir cevap gelemdi. Kılıçdaroğlu Atatürk milliyetçisiyiz diyor değil mi? Aziz vatandaşalarımız bunu değerlendirip bir şey yapmalılar. Bugünkü CHP yönetiminin aziz Atatürk ile ne tür bir bağlantısı kaldı? Aziz Atatürk CHP yönetimi için ne ifade ediyor. Rahmetli Deniz Baykal’ı kasetle gönderdiler, Muharrem İnce’yi kasetle durdurdular hepsinin arkasında Kemal Kılıçdaroğlu.

Milliyetçilik her bedende durmaz, milliyetçi olabilmek için önce adam olmak lazımdır. Vicdanlı, insaflı, merhametli olmak lazımdır. Milletini canından aziz bilmek lazımdır.

Bayraksızlarla vatansızlarla ittifak yapan nasıl milliyetçi olacak? Kılıçdaroğlu tereddüttedir. Sözü küresel emperyalizm tarafından kesilmiştir. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi ile istikrarımıza tavır almıştır. Amerika’sından, İngiltere’sine kadar küresel medyayı arkasına alarak istikrarımıza tavır almıştır. Bunları neresi milliyetçi?

SEÇMEN MHP’YE NEDEN OY ATSIN, NEDEN CUMHUR İTTİFAKI’NI SEÇSİN?

Biz huzurlu bir geleceğe ulaşmak istiyoruz. Geleceğin süper güç Türkiye olduğunu iddia ediyoruz. Birlik ve beraberlik için, barış ve kardeşlik için ekonomik refah için toplumsal huzur için aynı zamanda bir olmak, iri olmak için bayrağımız dalgalansın diye, devletimiz güçlensin diye Milliyetçi Hareket Partisi diyoruz, Cumhur İttifakı diyoruz.

Sosyal politikamızın özü refahın yükseltilmesidir. Refahın tabana yayılmasıdır. Sosyal politikalarımızın hedefinde sosyal eşitlik esası vardır. Biz doymuş bir karın, dik bir baş, huzurlu bir gelecek istiyoruz.