Gündem MHP’ye yanıtının şifreleri: Kuyruk değil, atak siyaseti

MHP’ye yanıtının şifreleri: Kuyruk değil, atak siyaseti

13.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “yerel iktidarda komşu olalım” çağrısına verilecek yanıt için önceki gün İYİ Parti Genel Merkez’inde hummalı bir çalışma yürütüldü. Edinilen bilgiye göre Genel Başkan Meral Akşener, kurmayları Oktay Vural ve Kürşad Zorlu ile birlikte Bahçeli’nin çağrısının satır aralarını değerlendirerek, yanıt metni için hassas bir çalışma yürüttü.

MHP’ye yanıtının şifreleri: Kuyruk değil, atak siyaseti

ÖNDER YILMAZ/ANKARA- Yanıt metininde yeni polemik yaratılmamasına özen gösterilerek “milliyetçi seçmeni doğrudan muhatap alma tercihi” yapıldı. Açıklama metninde yer alan “talihsiz açıklamalar” ifadesinin MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’e yönelik olduğu öğrenildi. Yönter’in bir televizyon programında “İYİ Parti miadını doldurdu, tıpkı kelebek gibi, sabah doğmuş, akşam yok olmaya mahkum bir parti” ifadelerinden duyulan rahatsızlık metne bu ifadelerle yansıtıldı.

Haberin Devamı

Akşener’le görüşmede, açıklamanın yöntemi de ele alındı. MHP’ye kendi izledikleri yöntemle karşılık verilmesi konusunda görüş birliği sağlanırken, Genel Başkan düzeyinde bir açıklama yerine, kurumsal hesaptan, Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu aracılığıyla yanıt verilerek, yöntem olarak “mütekabiliyet” uygulanmış oldu.

Parti kurmayları ve siyaset kulislerine göre, Bahçeli’nin “yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” çağrısına “Türkiye sevdalılarını ülke hayrına İYİ Parti’de buluşmaya davet ediyoruz” yanıtını veren İYİ Parti, bu çıkışıyla “birilerinin peşine takılan, kuyruk siyaseti yapan değil, gündem belirleyen, atak bir siyaset yapma tarzını izleyeceği” mesajını verdi. Akşener’in kamuoyuna deklare ettiği “yeni yol, yeni siyaset inşasından” taviz verip geri adım atmayacağını da ortaya koydu. 

Haberin Devamı

Yapılan açıklama için ayrıca İYİ Parti’nin yerel seçimlere yönelik “üçüncü bir ittifak için zemin yokladığının işareti” yorumları da yapılıyor.