Gündem MHRS Hastane Randevu Sistemi İle Online Hastane Randevunuzu Kolayca Alabilirsiniz

MHRS Hastane Randevu Sistemi İle Online Hastane Randevunuzu Kolayca Alabilirsiniz

27.04.2015 - 09:42 | Son Güncellenme:

MHRS’ye üye olarak online hastane randevunuzu hem hızlı hem de güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. MHRS hastane randevu ile online randevu almak ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS Hastane Randevu Sistemi İle Online Hastane Randevunuzu Kolayca Alabilirsiniz

Günümüz modern teknolojisini vatandaşların sağlık hizmeti gereksinimlerinde en aktif şekilde kullanarak sağlık hizmetlerinde çok daha modern ve çok daha çağdaş standartların oluşturulabilmesini amaçlamakta olan Sağlık Bakanlığı tarafından internet ve teknolojik cihaz temelli çok sayıda modern sağlık projesi bulunuyor. Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve daha çağdaş standartlara ulaştırılabilmesi amacı ile son yıllarda Sağlık Bakanlığı tarafından atılan pek çok adım bulunuyor. Bu adımların temelinde ise genel olarak internet teknolojisini görmek mümkün hale geldi.

Haberin Devamı

MHRS HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Özellikle de son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de internet alanında insanların sahip oldukları yeni nesil imkanlar ile birlikte internete erişimlerinin daha pratik ve kolay bir hale gelmesi sonucunda internet kullanım oranlarında oldukça yüksek artışlar yaşanıyor. Bu şekilde günümüz modern çağında internetin yoğun olarak kullanılıyor olması nedeni ile Sağlık Bakanlığı tarafından başta hastane randevuları olmak üzere pek çok sağlık hizmetinde aktif olarak online hizmetlere ağırlık veriliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi içerisinden kolay bir şekilde hastane randevularını alabilme imkanı bulunuyor. Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi üzerinden online olarak tüm Türkiye’deki kamu hastanelerine online olarak randevu alabilme imkanı bulunuyor. Türkiye’nin her yerinden kamu hastanesine online olarak randevu alınabilmekte olan ve vatandaşın kolaylıkla kullanabileceği bir ara yüze sahip olan MHRS hastane randevu sistemi üzerinden hastane randevularının alınabilmesi için ise vatandaşın Sağlık Bakanlığı’nın online hastane sistemine üye olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete açılan MHRS hastane randevu sistemine erişim mhrs.gov.tr adresinden yapılabildiği gibi aynı zamanda da Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sayfası üzerinden de erişim sağlanabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan sistem içerisinde randevu alımları için vatandaşların Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nin ana sayfasında bulunan ‘randevu al’ seçeneğinden randevu sistemine giriş ekranına ulaşması gerekiyor. Bu ekranda üyelik için vatandaşın ‘yeni üye’ seçeneği ile üye olma sayfasını açarak, burada kendisinden istenen kimlik bilgileri ve iletişim bilgileri kısımlarını doldurmaları gerekiyor.

MHRS hastane randevu sistemi üyelik sayfasında vatandaşların ‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Ayrıca ‘parola’ belirlemeleri de gerekmektedir. Vatandaşların MHRS hastane randevu sistemine üye olmalarının ardından randevu alımlarını yapabilmeleri için ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘belirledikleri parola’ ile birlikte güvenlik kodu karakterlerini ilgili yerine girmeleri gerekiyor. Böylelikle sisteme giriş yapan vatandaşlar online olarak randevularını alabiliyor.

Haberin Devamı

MHRS hastane randevu sistemi içerisinde randevu alımları için vatandaşlar ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini diledikleri gibi yapabiliyor. Vatandaşın kendisine göre yapmış olduğu Merkezi Hastane Randevu Sistemi içerisindeki seçimlere yönelik olarak sistem tarafından otomatik olarak randevu seçenekleri hekim, tarih ve saat olarak ekrana geliyor. Bu seçeneklere göre en uygun tarih ve saate randevu alımları yapılıyor. Modern bir sisteme sahip olan MHRS hastane randevu sisteminde vatandaş randevuyu alırken hekime iletmek istediği özel notlarını da ilgili bölüme yazarak iletebilme imkanına sahip oluyor.