Gündem MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay!

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay!

01.10.2015 - 21:39 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemine üye olarak online hastane randevunuzu hem hızlı hem de güvenli bir şekilde alabilirsiniz. MHRS hastane randevu ile online randevu almak ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay

Geliştirilmiş olunan iki farklı yöntem aracılığı ile kullanılan Merkezi Hekim Randevu Sistemi, hastane randevu işlemlerini büyük oranda rahatlatan bir sağlık uygulamasıdır. İstenilen hastaneden ve istenilen poliklinikten hastane randevusu alma işlemini kolaylaştıran Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ni kullanarak, istenilen uygun gün ve saatte randevu almak da mümkündür. Merkezi Hekim Randevu Sistemi sayesinde, uzun sıra ve kuyruklarda beklemek durumunda kalmak da neredeyse sona ermiştir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Merkezi Hekim Randevu Sistemi ya da kısaca MHRS, hem online olarak hem de telefon aracılığı ile kullanılabilmektedir. Evinde, is yerinde ya da eğer var ise, akıllı telefonlarında internet bağlantısı olan her vatandaş, oldukça pratik bir şekilde MHRS uygulamasına giriş yapabilir ve hastane randevu işlemlerini yapabilmektedir.

Bir Sağlık Bakanlığı uygulaması olan MHRS'nin amacı, uzun süren kuyruk ve sıraların önüne geçmekle beraber, aşağıda bahsedildiği gibidir;

Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması.

Haberin Devamı

Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi (iş gücü, makine ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli uygulanması) suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunması.

İnternet aracılığı ile MHRS uygulaması üzerinden hastane randevusu alabilmek için yapmanız gereken ilk işlem, MHRS uygulamasına üyelik kaydınızı yaptırmak olacaktır. İnternet üzerinden MHRS uygulamasına aşağıda anlatıldığı şekilde üye olabilirsiniz.

Buna göre;

MHRS uygulamasına üye olabilmek için, https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/ web adresine giriş yapınız.

Burada sisteme üye olmak için randevu al butonuna tıklayınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfada yeni üye seçeneğine tıklayınız. Bu bölümde sizden TC kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinsiyetiniz gibi bilgiler istenecektir. Bu bilgileri girmeniz zorunludur. Bu bilgileri girmenden sisteme üye olamazsınız.

Bir sonraki adımda ise girmeniz gereken zorunlu alanlar cep telefonunuz, doğum tarihiniz ve belirlediğiniz parolanızdır.

Bu adımları yerine getirdikten sonra kayıt ol butonuna basarak sisteme kayıt yaptırmış olursunuz.

MHRS uygulamasına üyelik işlemlerinizi tamamladıktan sonra, hastane randevusu alabilmek için izlemeniz gereken aşamalar şöyledir;

Haberin Devamı

Hastane randevusu alabilmek için hastane randevu sistemine (MHRS)’ye giriş yapın.

Açılacak olan sayfadan randevu al butonuna tıklayınız. Daha sonra TC kimlik numaranız ile kendinizin oluşturduğu parolayı giriniz. Kutucukta olan rakamları güvenlik kodu yazan alanı giriniz. En son giriş butonuna tıklayınız.

Daha sonra isehastane randevu (MHRS)’den randevu almak için öncelikle gitmek istediğiniz hastaneyi seçiniz.

Sonra hangi birimden randevu almak istiyorsanız onu seçin. Hangi klinikten randevu almak istiyorsanız onu seçiniz. Eğer kliniği önce seçerseniz doktorunuzu da seçmiş olursunuz. Eğer siz doktorunuzu önce seçmek istiyorsanız hastane randevu (MHRS)’ye giriş yaptığınız zaman önce doktorunuzu seçip daha sonra randevu al butonuna basmanız gerekmektedir.

Açılan sayfada hastane randevusu için doktorların randevu saatleri karşınıza çıkacaktır. Bazı gün ve saatler dolu olabilir. Boş olan gün ve randevu saatlerinden size uygun olanı seçebilirsiniz. Daha sonra randevu onayı için kutucuk içinde yazılı olan rakamları güvenlik kodu yazan alana giriniz ve randevunuz kaydediniz.

Haberin Devamı

Randevuyu kaydetmek için “Randevuyu Kaydet” butonunu tıklamanız gerekmektedir.