Gündem MHRS İle Online Hastane Randevu İşlemleri

MHRS İle Online Hastane Randevu İşlemleri

21.04.2015 - 10:06 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemine üye olarak hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sisteminde online randevu almak ve MHRS hastane randevu hakkında ayrıntılı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS İle Online Hastane  Randevu İşlemleri

Vatandaşların hastanelerde yaşadıkları sorunlar ve mağduriyetler çok uzun yıllardır gazete ve televizyonlarda bile gündem oluşturuyordu. Bu duruma bir çözüm getirebilmek amacı ile yeni projeler geliştiren Sağlık Bakanlığı’nın yeni projesi olarak Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) öne çıkıyor. Özellikle de gelişen internet teknolojisini temel olarak alan bu yeni sağlık projesi ile birlikte hasta hali ile hastaneye sabahın ilk ışıkları ile gitmesine rağmen oldukça uzun saatler sıra beklemek zorunda kalan vatandaşın, bu çilesine son veren yeni nesil bir proje olarak günümüz modern Türkiye’sinde oldukça aktif olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

MHRS HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Özellikle de sağlık hizmetlerinde dünya standartlarının yakalanabilmesi ve modern teknolojinin sağladığı imkanlardan sağlık alanında da faydalanılabilmesi amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile vatandaşlar son derece kolay ve hızlı bir şekilde internet üzerinden hastane randevularını alabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlar tarafından en yoğun şekilde kullanılmakta olan sağlık hizmetlerinin başında geliyor. Sağlık Bakanlığı’nın dijital platformda yer alan resmi internet sayfasındaki online hizmetler ekranından erişim sağlanabilen MHRS hastane randevu sistemi ile vatandaşlar internetten diledikleri hastaneye ve hatta hekime kolayca randevu alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların hastanede yaşadıkları mağduriyetlere ve çilelere son vermek amacı ile geliştirilen Merkezi Hastane Randevu Sistemi içerisinden randevu almak isteyen vatandaşlara oldukça geniş kapsamlı bir hizmet sunuluyor. MHRS hastane randevu internet sayfasında vatandaşlar ‘randevu al’ seçeneği ile ilgili ekranı açabiliyor. Bu ekranda randevu alımları için MHRS hastane randevu sistemine üye olunması gerekiyor. Sayfadaki ‘yeni üye’ seçeneğinden üyelik işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

MHRS hastane randevu sistemine üye olabilmek için vatandaşlar ‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgilerini girerek ve ‘parola’ belirleyerek Sağlık Bakanlığının bu sistemine üyelik işlemlerini tamamlayabiliyor. Böylelikle MHRS hastane randevu sistemi ekranında ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘parola’ ile sisteme giriş yaparak randevu alabiliyor. Özellikle de MHRS hastane randevu sistemi içerisinde randevu alımları için vatandaşlar ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini diledikleri gibi yapabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşın MHRS içerisinde yaptıkları bu seçimler ile sistem içerisinde var olan en uygun olan herhangi bir seçenek bulunmuyorsa alternatif hastane seçenekleri sunularak vatandaşın randevularını kolaylıkla alabilmeleri sağlanabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde vatandaşlar geçmiş dönem randevularını da ‘randevu geçmişi’ ekranından görüntüleyebildiği gibi randevu alımlarında hekime iletmek istedikleri her türlü notu da randevu alımı sırasında ekrana girebiliyor. Vatandaşlar dijital platformda yaptıkları online randevu sorgulama işlemleri ile son derece kolay ve hızlı bir şekilde muayene olmak istedikleri hastane, bölüm ve doktoru seçebiliyor.