Gündem MHRS randevu almak için yeni üye nasıl olunur?

MHRS randevu almak için yeni üye nasıl olunur?

20.03.2016 - 23:16 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden randevu almak için sisteme üyeliğinizin olması gerekmektedir. Bu üyeliği bir kereliğine oluşturuyor ve diğer tüm işlemlerinizde kullanabiliyorsunuz. Devamı haberimizde.

MHRS randevu almak için yeni üye nasıl olunur

Teknoloji ve gelişim çağında yaşıyoruz. Her gün insanlar için yeni kolaylıkların oluşturulup, icat edildiği dünyada her alanda çalışmalar yapılmıştır. Yapılmaya da devam etmektedir. İnsanlık için büyük önem taşıyan sağlık sektöründe de birçok yenilik yapılmıştır. Sağlık sektöründe yapılan bu yenilikleri saymakla bitiremeyiz ancak bizim için oluşturulmuş en kolay yeniliğinden bahsedebiliriz. Sadece sağlık sektörü için geçerli olmayan bu teknolojik yeniliğin adı internettir. İnternet uygulamaları sayesinde artık sadece sosyal medya değil birçok şeye ulaşabiliyoruz. Ulaşabildiğimiz şeyleri saymakla bitiremeyiz ancak bizim için önemli olanlardan bahsedebiliriz. Devlet dairesi işlemlerini internet üzerinden yapabilmemiz mümkündür. İnternet üzerinden yapabildiğimiz devlet işlemlerinin yanında sağlık sektörü ile ilgili de birçok işlemi yapabilmemiz mümkündür.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sağlık sektöründe yapabildiğimiz internet işlemlerini Sağlık Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu MHRS sistemi ile yapmaktayız. MHRS yani açılımı ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi, hastanelerde beklediğimiz kalabalık sıraları ve boğucu ortamı ortadan kaldırmıştır. Artık randevumuzu sıra beklemeden hiçbir yere gitmeden oturduğumuz yerden alabilmemiz mümkündür.

MHRS Sisteminden Randevu Nasıl Alınır?

MHRS sisteminden randevu alabilmek için sisteme kayıtlı bir üyeliğiniz bulunmalıdır. Eğer bir üyeliğiniz yoksa MHRS ana sayfasında bulunan “Üye olun” seçeneğine tıklayınız. Üyelik istemiyorsanız diğer bir giriş şekli olan “E-Devlet sistemi ile giriş” seçeneğine tıklayınız. Eğer bir E-Devlet kaydınız varsa sisteme bu şekilde de giriş yapabilirsiniz.
E-Devlet sistemine kayıtlı değilseniz bir şifreye ihtiyacınız olacaktır. Bu şifreyi alabilmek için bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmeniz gerekmektedir. Şubeye gittiğinizde şifre alma başvurusu yapıp 2 TL işlem ücretini ödediğinizde şifrenizi kapalı bir zarf içinde alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Şifrenizi aldıktan sonra “E-Devlet sistemi ile giriş” seçeneğine tıkladığınızda karşınıza çıkacak olan E-Devlet sistem girişini T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile yapmanız istenecektir. İstenilen bilgileri istenilen alanlara yazdıktan sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra tekrar MHRS sistemine yönlendirileceksiniz. Yönlendirilme işleminden sonra girişiniz tamamlanmış olacaktır ve artık randevunuzu alabilirsiniz.

Randevunuzu alabilmek için ilk olarak bulunduğunu ili ve bağlı olduğunuz ikamet ettiğiniz ilçesini seçiniz. Daha sonra muayene olmak istediğiniz hastaneyi ve muayene olmak istediğiniz alanı seçiniz. Eğer tanıdığınız bir doktor varsa doktorlar bölümünden adını işaretlediğinizde doktorunuza uygun saatleri ve tarihleri görebilirsiniz. Doktor seçiminizden önce polikinlik seçmeniz gerekmektedir. Ancak bildiğiniz doktorun adını seçtiğinizde de otomatik olarak o doktorun kliniğine randevunuz ayarlanmaktadır. Randuvu tarihinizi ve randevu saatinizi sağ tarafta bulunan alanlar üzerinde işaretledikten sonra “Randevu Al” seçeneğine tıklayınız. Randuvunuzu onaylamanız için karşınıza randevu bilgilerinizin olduğu bir onay formu ve güvenlik kodu doğrulaması çıkacaktır. Güvenlik kodunu ilgili boşluğa yazdıktan sonra “Onayla” seçeneğine tıkladığınızda randevunuz sisteme kaydedilmiş olacaktır.

Haberin Devamı

MHRS üzerinden sadece randevu alma işlemi yapılmamaktadır. MHRS sisteminde daha önce girmiş olduğunuz muayeneler bölümü de bulunmaktadır. Muayene gününden ve saatinden önce muayeneye gidemeyecek olursanız sistem üzerinden randevuyu iptal etme şansınız olacaktır.