Gündem MHRS randevu almak istiyorum, ne yapmam gerek?

MHRS randevu almak istiyorum, ne yapmam gerek?

18.02.2016 - 23:16 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden randevu almak için sisteme üyeliğinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Üyeliğinizi gerçekleştirdikten sonra istediğiniz randevuyu alabilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

MHRS randevu almak istiyorum, ne yapmam gerek

MHRS yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi Sağlık Bakanlığının geliştirmiş olduğu randevu alma sistemidir. Bakılmak için hastaneye giden vatandaşların sıra beklemelerinden dolayı, gereksiz bir kalabalığın oluşmasından dolayı Sağlık Bakanlığı böyle bir sistem geliştirmiştir. Bu sistem sayesinde internet üzerinden veya telefon ile arayarak randevu alabilirsiniz. Bu sayede herkes randevu saatinde hastaneye giderek bekleyen insan sayısında azalma olmuştur. İnternet teknolojisi her yıl bir gelişme göstermektedir. Ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşlarda her internet uygulamalarını geliştirmektedir. Sağlık Bakanlığı da MHRS hastane randevu sistemini geliştirerek vatandaşların internet üzerinden randevu alabilmelerini sağlamıştır. Bu sayede hastaneye gitmenize gerek kalmadan internet olan her yerden MHRS hastane randevu sistemine giriş yaparak randevu alabilirsiniz. Yada ALO 182 randevu alma hattını arayarak randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.


MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


MHRS hastane randevu sistemini 2 farklı şekilde kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu alabilmek için ilk olarak internet üzerinden MHRS hastane randevu sistemine giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra iki farklı şekilde randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme girdikten sonra randevu alma işlemi için ilk olarak ana sayfada yer alan iller haritasından randevu almak istediğiniz ili seçmelisiniz. İl seçimini gerçekleştirdikten sonra o ilde bulunan sağlık kurumları karşınıza gelecektir. Bu sağlık kurumlarından randevu almak istediğiniz hastaneyi seçmelisiniz. Hastaneyi seçtikten sonra randevu al linkini tıkladıktan sonra T.C. Sağlık Bakanlığı vatandaş giriş ekranına ulaşırsınız. Bu giriş sayfasından sisteme giriş yaparak randevu alma işlemine devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sisteme kayıtlı bir üyeliğiniz bulunuyor ise giriş sayfasına T.C. kimlik numaranız ile beraber şifrenizi de girmeniz gereklidir. Son olarak güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer bir üyeliğiniz bulunmuyor ise randevu alma işlemi için ilk önce bir üyelik almanız gereklidir. Üyelik alma işlemi için giriş sayfasında bulunan yeni üye linkini tıklamalısınız. Yeni üye kayıt sayfasında ilk olarak kimlik bilgilerinizi sisteme girmelisiniz. Bu bölüme T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı ve cinsiyetinizi girmeniz gereklidir. Son olarak da doğum tarihinizi girmelisiniz. İletişim bilgileri bölümünde ise e-posta adresinizi ve cep telefonu numaranızı girmelisiniz. Son bölüm olan güvenlik bilgileri bölümünden ise bir parola oluşturduktan sonra güvenlik kodunu da girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işlemini gerçekleştirdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.

MHRS hastane randevu alma sistemini internet üzerinden kullanabildiğiniz gibi telefon ile arayarak da kullanabilirsiniz. ALO 182 randevu alma hattını aradıktan sonra sizi bir operatör karşılayacaktır. İlk olarak operatöre randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını vermeniz gereklidir. Daha sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi operatöre bildirmeniz gereklidir. Bu işlemlerden sonra operatör size uygun olan randevu saatlerini söyleyecektir. İstediğiniz bir randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.