Gündem MHRS randevu sistemi nasıl kullanılıyor?

MHRS randevu sistemi nasıl kullanılıyor?

11.10.2016 - 09:17 | Son Güncellenme:

Hastanelere artık internetten MHRS hastane randevu sistemi ile randevu alınabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte Türk sağlık sisteminde önemli bir modernizasyon adımı atılıyor. Vatandaş artık internetten tüm kamu hastanelerinin yanı sıra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ne de MHRS hastane randevu sistemi üzerinden randevu alabiliyor.

MHRS randevu sistemi nasıl kullanılıyor

Teknolojik gelişmelerin etkileri 21.yüzyıl dünyasında artık kamu alanında da kendisini etkin bir şekilde gösteriyor. Özellikle son yıllarda Türk sağlık sisteminde etkin biçimde kullanılmaya başlanan Sağlık Bakanlığı’na ait MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte bu alanda devrim niteliğinde yenilikler sağlandı. 21.yüzyıl dünyasında artık yakaladığı gelişim ivmesi ile dünyanın her yerinde insanların her zaman çevrimiçi kalabilmesine yardımcı olan teknolojik ürünlerin yaygın olarak kullanılması, internet kullanımının günlük yaşam bazında çok üst seviyelere ulaşmasına neden oluyor. Bu çerçevede yoğun şekilde yaşamın her noktasındaki ihtiyaçlara yönelik olarak internetin ve dolayısı ile de internet hizmetlerinin son derece aktif bir şekilde kullanılıyor olması internet ortamı üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir dijital hizmet ağının ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından da online hizmetler sunulmaya başlandı ki bunlar arasında Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) web portalı sağlık sektöründe yarattığı önemli etkiler dolayısı ile ön plana çıkıyor.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz Türkiye’sinde vatandaşa sunulan kamu hastanelerindeki sağlık hizmetlerinin daha çağdaş ve daha modern standartlara ulaştırılarak, bu alandaki ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanabilmesinin sağlanması hedefleniyor. Özellikle son yıllarda kamu hastanelerinde fiziki altyapı çerçevesinde çok önemli çalışmalar ve yatırımlar gerçekleştiren Sağlık Bakanlığı tarafından internet altyapısı aktif şekilde kullanılıyor. Bu çerçevede de hizmete açılan online MHRS hastane randevu sistemi oldukça önemli etkiler sağlıyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl teknolojisi sayesinde internete erişim sağlayabildiği her noktadan internete kolay ve hızlı bir şekilde erişim sağlayabilen vatandaşların tüm Türkiye genelindeki kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlı Merkezleri’ne online randevu alabilmesi sağlanıyor.

Bu çerçevede günümüz Türkiye’sinde vatandaşların artık eski dönemlerde olduğu gibi sabahın ilk ışıkları ile kamu hastanesine giderek sıra numarası alabilmek için ayrı bir sıra, daha sonra muayene olabilmek için ayrı bir sıra bekleme gibi modern yüzyıl hizmet standartlarına pek uygun olmayan bir sağlık hizmeti uygulamasının yarattığı mağduriyetlerden kurtulabiliyor. Vatandaş internet ortamı üzerinde yer alan MHRS hastane randevu sistemi sayesinde internete erişim sağlayabildiği her noktadan kamu hastanelerine randevu alımlarını gerçekleştirebiliyor. Böylelikle vatandaşlar internet üzerinden sadece dakikalar içerisinde alabildiği. MHRS hastane randevu işlemi sayesinde artık hastane randevu saatinden yarım saat kadar önce hastaneye giderek, sıra beklemek durumunda kalmadan sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

İnternet ortamı üzerinde Sağlık Bakanlığı tarafından faaliyete geçirilen MHRS hastane randevu sistemi ile online hastane randevularının alınabilmesi için vatandaşın öncelikli olarak sistem üyeliği gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu çerçevede vatandaşlar MHRS hastane randevu sistemi üzerinde kimlik bilgileri (T.C. kimlik numarası, ad, soyad, cinsiyet ve doğum tarihi/yeri gibi bilgileri), iletişim bilgileri ve güvenlik bilgileri ile 3 aşamada kolayca üye olabiliyor. Vatandaşlar isterlerse e-Devlet giriş seçeneği ile de sisteme giriş yaparak hastane randevusu alabiliyor. Bu şekilde MHRS hastane randevu sistemi ile tüm 2.kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ne randevu alabiliyor.