Gündem MHRS Sistemine Nasıl Üye olunur? MHRS Online Hastane Randevu Alma

MHRS Sistemine Nasıl Üye olunur? MHRS Online Hastane Randevu Alma

17.08.2015 - 22:24 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine üye olarak hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sisteminin nasıl kullanıldığını ve MHRS hastana randevu alırken dikkat edilmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

MHRS Sistemine Nasıl Üye olunur MHRS Online Hastane Randevu Alma

MHRS hastane randevu sistemi istediğimiz hastaneden istediğimiz hekimden internet üzerinden online olarak veya telefon ile arayarak randevu alabilmemizi yarayan bir sistemdir. Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan MHRS hastane randevu sistemi sayesinde hastanelerde oluşan kuyruklar azalmıştır ve hastanelerden daha rahat bir şekilde randevu alabilmekteyiz. Sağlık Bakanlığının MHRS hastane randevu sistemini kurmasının amacı da hastanelerde oluşan kuyrukları ve sıraları engellemektir ve şimdiye kadar MHRS hastane randevu sistemi hastanelerde oluşan sıra ve kuyrukları bitirmiştir.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlar MHRS hastane randevu sistemini iki farklı şekilde kullanabilmektedirler. İnternet üzerinden MHRS hastane randevu sistemini kullanabildiğiniz gibi ayrıca telefon ile arayarak da randevu alabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu alabilmek için ilk olarak MHRS hastane randevu sisteminin internet sitesine giriş yapılmalıdır. Giriş yaptıktan sonra internet üzerinden 2 farklı şekilde randevu alabilirsiniz. Ana sayfada bulunan iller seçeneklerinden randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçtikten sonra randevu almak istediğiniz hastaneyi ve poliklinikleri de seçmelisiniz.

MHRS hastane randevu sisteminin internet sitesine üye olarak da randevu alabilirsiniz. Ana sayfanın sağ tarafında bulunan randevu al linkine tıkladıktan sonra açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı sisteme girmelisiniz. Son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sisteme kayıtlı üyeliğiniz bulunmuyor ise randevu alabilmek için ilk olarak sisteme üye olmanız gerekmektedir. Yeni üye kaydı sayfasına girdikten sonra sırasıyla T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, cinsiyeti ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir.

Haberin Devamı

İletişim bilgileri olarak cep telefonu veya ev telefonu seçeneklerinden bir tanesi girilmelidir. Güvenlik sebebiyle iki kere şifrenizi girdikten sonra kaydet linkine tıklayarak üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve biraz önce belirlediğiniz şifreyi girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ilk olarak randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçmelisiniz. O ilde bulunan hastanelerden randevu almak istediğiniz hastaneyi seçtikten sonra son olarak randevu almak istediğiniz poliklinik ve hekimi seçtikten sonra sistem uygun olan randevu saatlerini karşınıza getirecektir. Size uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden kullanabildiğimiz gibi telefon ile arayarak da randevu alabiliriz. Telefonlardan ALO 184 numaralı randevu alma hattını arayarak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. ALO 184 randevu alma hattınız aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatöre ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını vermeniz gerekmektedir. Operatör T.C. kimlik numarayı onayladıktan sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi operatöre bildirmeniz gerekmektedir. Operatör uygun olan randevu saatlerini size söyledikten sonra size en uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.