Gündem Michelangelo'nun Adem'in Yaratılışı adlı ünlü tablosu nerede? Hadi İpucu sorusu 12.30

Michelangelo'nun Adem'in Yaratılışı adlı ünlü tablosu nerede? Hadi İpucu sorusu 12.30

26.02.2019 - 10:28 | Son Güncellenme:

Hadi oyuncuları bugün 12.30 sorusu için arayışa geçti. 'Hadi' Instagram sayfasından ipucu sorusunu takipçilerine paylaştı. Hadi İpucu 12.30 sorusu: Michelangelo'nun Adem'in Yaratılışı adlı ünlü tablosu nerede? İşte yanıtı...

Michelangelonun Ademin Yaratılışı adlı ünlü tablosu nerede Hadi İpucu sorusu 12.30

Bugünkü ipucu dünyaca ünlü ressam ve heykeltıraş Michelangelo'nun bir eserinden geliyor. Michelangelo'nun Adem'in Yaratılışı adlı ünlü tablosu, tıpkı birçok Rönesans eseri gibi bir yapının tavanına resmedilmiştir. Peki bu freski kendi gözlerinizle görmek için nereyi ziyaret etmeniz gerekir?

Haberin Devamı

HADİ İPUCU SORUSU: Michelangelo'nun Adem'in Yaratılışı adlı ünlü tablosu nerede?

CEVAP: Adem'in Yaratılışı, Vatikan’daki Sistine Şapeli'nin tavanındaki ünlü bir fresktir. Michelangelo tarafından 1511 dolaylarında yapılmıştır. Fresk, Hristiyanlık'ta Kitab-ı Mukaddes'in Yaratılış bölümünde, ilk insan Âdem'e hayat üflenmesi konusunu betimler. Bu betim bugün dünyanın en ünlü betimlemelerinden birisidir ve modern kültüre farklı biçimlerde yansımıştır. Bu freskte Mikalanjelo'nun kendi yüzünü çizdiği düşünülmektedir. Bir diğer görüşe göre reform ve rönesanstan sonra insanın yaratıcıya yabancılaşması resmedilmiştir.