Gündem Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs EBA giriş kayıt başvuru tarihleri açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs EBA giriş kayıt başvuru tarihleri açıklandı!

03.09.2016 - 12:36 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs EBA giriş kayıt başvuru tarihleri açıklandı. Öğrenciler ve mezunlar EBA kurs EBA giriş kayıt başvurularını eylül ayında gerçekleştirecek. MEB EBA kurs EBA giriş portalı kurs programına bu yıl 10 milyondan fazla öğrencinin başvuruda bulunacağı tahmin ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs EBA giriş kayıt başvuru tarihleri açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğrencilerin okul dışında da eğitimlerini destekleyecek yeni bir program geldi. Özellikle modern yüzyıl teknolojisini hem fiziki hem de sanal yönden Türk eğitim sistemine başarılı bir şekilde entegre edebilme konusunda önemli çalışmalara imza atan ve sürdürmekte olduğu çok önemli projelere sahip olana Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet hizmetleri öğrencilerin eğitim yaşamlarında çok üstün eğitim kalitelerinden faydalanabilmelerini sağlıyor. Bu çerçevede elektronik ortam üzerinde hizmete açılan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı ön plana çıkıyor. Öğrencilerin okul dışında da eğitim uygulamalarından yararlanarak, eğitim yaşamlarını destekleyici bir programdan faydalanabilme şansına sahip olabilmesini amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın geliştirmiş ve faaliyete geçirmiş olduğu Eğitim Bilişim Ağı modern yüzyıl internet altyapısını kullanıyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün modern teknolojisinin günlük yaşama yön verdiği çağda, öğrencilerin çok erken yaşlardan itibaren tanıştıkları teknolojik cihazlar ve internet altyapısını eğlence dışında da eğitimlerine katkı sağlayabilmek amacı ile güvenle kullanabilmeleri amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs programı faaliyete geçirildi. Özellikle de Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile tüm dershanelerin kapatılması, öğrencilerin okulda gördükleri dersleri destekleyici ve pekiştirici niteliklerdeki kurs uygulamalarından ve aynı zamanda da liseye giriş sınavları veya üniversiteye giriş sınavları için hazırlık aşamalarında yardımcı olacak niteliklerdeki kurs programlarından yararlanabilecekleri herhangi bir eğitim kurumunun kalmamasına yol açtı. Bu durumun öğrencilerin eğitim yaşantılarında önemli bir boşluk ve açıklık yaratması nedeni ile de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin bu konudaki ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacı ile EBA kurs portalı hizmete açıldı.

Henüz çok yeni bir kurs programı olmasına karşın Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde EBA giriş ekranından giriş yapılarak kullanılabilen Eğitim Bilişim Ağı hem güvenirliliği hem de yüksek kalitesi ile öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de eğitimini ilköğretim veya ortaöğretim düzeyinde sürdüren milyonlarca öğrencinin kullanabildiği EBA kurs portalı bu eğitim düzeylerinden mezun olan öğrenciler tarafından da kullanılabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016-2017 eğitim öğretim dönemi takvim programlaması çerçevesinde Eğitim Bilişim Ağı portalı kurs uygulamaları için başvuru tarihleri 22 eylül-27 eylül tarihleri şeklinde belirlendi. Öğrenciler EBA kurs programından yararlanabilmek için bu tarihler içerisinde ilgili kurs uygulamalarına başvuruda bulunabilme şansına sahip olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı geçtiğimiz yıl 10 milyon öğrenci tarafından yoğun şekilde kullanıldı. Bu yıl bu sayının çok daha yüksek düzeylere ulaşacağı düşünülürken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs portalı kurs uygulamaları birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi şeklinde 3 aşamalı olarak öğrencilere ve mezunlara sunulacak. İlköğretim düzeyinde 5,6 ve 7.sınıflar ile birlikte lise düzeyinde 9,10 ve 11.sınıflar haftalık 12 saate kadar 5 farklı dersten kurs alabilecek. İlköğretim 8.sınıf ve lise 12.sınıf öğrencileri ise haftalık 18 saate kadar 6 farklı dersten kurs alabilecek. MEB EBA giriş ekranından öğrenciler başvuru sırasında kendilerine verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile giriş yapabilecek.