Gündem Mobil ekipler yollarda

Mobil ekipler yollarda

16.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde olduğu gibi başkent Ankara’da da vatandaşlar dün aşı için kuyruktaydı. Sabah saatlerinden yer yer oluşan kuyrukların, hızlı aşılamayla aşıldığı görüldü.

Mobil ekipler yollarda

Randevu sisteminin tüm kayıtlı çalışanlara açılmasıyla risk grupları kadar gençler de sağlık merkezlerine koştu. Sağlık ocakları ve hastanelerle birlikte sürdürülen evde aşılama çalışmalarına mobil ekipler de eklendi. Ankara Şehir Hastanesi’ne aşı için gelenlerden Sahide Esra Oto da aşıyla birlikte salgını azaltma yolunda ilerlemeyi umut ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Nüfusuna oranla en yüksek aşılamanın olduğu Edirne ile Türkiye’de ilk 10 kent arasında yer alan Kırklareli’nde aşı merkezlerinde hareketlilik yaşandı. Edirne’de 277 bin 54, Kırklareli’nde 228 bin 539, Tekirdağ’da 473 bin 975 doz aşı yapıldı.

Kocaeli, Körfez’de Kaymakamlık hizmet binasının bahçesine kurulan çadırda yoğunluk oluştu. Aşısını yaptıran Serap Zorlu “Yaşamak istiyorsak aşı yaptırmalıyız” diye konuştu.

30 dakikada 1000 kişi

Samsun’da halkın yoğun ilgisi nedeniyle 30 dakikada 1000 aşı rakamına ulaşarak kentte rekora ulaştıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, “Bu sabah (dün) 30 dakikada 1000 aşı rakamına ulaşarak güne bir rekorla başladık. Günlük aşı kapasitesini 21 bine yükselttik” dedi.

Haberin Devamı

Balıkesir’de, SGK’ya bağlı çalışanların eklenmesiyle dün 13 bin 982 kişiye aşı yapıldı. Emre Eryıldız, “Umarım herkes bir an önce aşısını olur ve bu süreci atlatırız” dedi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde ve aşı odalarının bulunduğu koridorda yoğunluk oluşmaması için güvenlik önlemleri alındı. Beş saatte 2000 kişiye aşı yapılırken, ağırlıklı Biontech’in tercih edildiği görüldü.

Fotoğraf:  YAVUZ ÖZDEN Ankara