Gündem Mobil MHRS hastane randevusu nasıl alınır?

Mobil MHRS hastane randevusu nasıl alınır?

21.03.2016 - 23:16 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemi online olarak yapılabilen hizmetlerdendir. Bu hizmetler karşılığında hastane randevusunda vakit kaybı yaşamayacaksınız. MHRS hastane randevusunu nasıl alacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Mobil MHRS hastane randevusu nasıl alınır

Hastanelere gitmenize gerek kalmadan randevu alabilmenizi sağlamak için Sağlık Bakanlığı MHRS hastane randevu sistemini geliştirmiştir. Bu sistemin hizmete girme amaçlarından en önemlisi hastaların hastaneye gitmelerine gerek kalmadan bulunduğu yerden randevu alabilmesidir. Hastalar hastaneye gitmeden randevu alabildikleri için hastanelerde oluşan kalabalığın da önüne geçilmiştir. Herkes randevu saatinde hastaneye giderek randevu için beklemenize gerek kalmamıştır. MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden kullanabilirsiniz. Sağlık Bakanlığının geliştirmiş olduğu internet sitesine giriş yaparak MHRS hastane randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. İnternet ile arası pek iyi olmayan vatandaşlar için telefon ile arayarak MHRS hastane randevu alma imkanı sağlanmıştır. Herhangi bir telefondan cep telefonundan veya ev telefonundan ALO 182 randevu alma hattını arayarak randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden MHRS hastane randevu alma işlemi çok basittir. Tek yapmanız gereken MHRS sisteminden bir üyelik almak. Eğer bir üyeliğiniz bulunuyor ise üyelik almanıza gerek kalmadan randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. İlk olarak MHRS sisteminin internet sayfasına giriş yapmanız gereklidir. Giriş yaptıktan sonra ana sayfanın sağ tarafında yer alan randevu al linkini tıklamanız gereklidir. Merkezi Hekim Randevu Sistemi giriş ekranından sisteme giriş yapabilirsiniz. Bir üyeliğiniz var ise bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Eğer bir üyeliğiniz yok ise ve E-Devlet sisteminde bir üyeliğiniz var ise giriş ekranında yer alan E-Devlet ile giriş bölümünden randevu alabilirsiniz. Eğer E-Devlet sisteminde de bir üyeliğiniz bulunmuyor ise MHRS sisteminden üyelik almanız gereklidir. Yeni üye linkini tıkladıktan sonra üyelik alma işlemine devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni üye kayıt sayfasında ilk kimlik bilgilerinizi girmeniz gereklidir. T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girdikten sonra iletişim bilgileri bölümüne geçmelisiniz. Bu bölüme telefon numaranızı ve e-posta adresinizi girmeniz gereklidir. Son bölüm olan güvenlik bilgileri bölümünde ise bir şifre oluşturmanız gereklidir. Üyelik alma işlemini tamamladıktan sonra randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ilk olarak randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu şehri seçmeniz gereklidir. O şehirdeki hastanelerden randevu almak istediğinizi seçtikten sonra sırası ile randevu almak istediğiniz poliklinik ve hekim tercihlerinizi belirtmeniz gereklidir. Sistem size uygun olan randevu zamanlarını karşınıza getirecektir. Bu randevu saatleri arasından size en uygun olanını seçtikten sonra MHRS hastane randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

İnternet ile aranız iyi değilse telefon ile de arayarak randevu alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken herhangi bir telefondan ALO 184 randevu alma hattını aramak. Aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatör sizden randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını isteyecektir. T.C. kimlik numarasını verdikten sonra ve doğrulandıktan sonra operatöre randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi belirtmeniz gereklidir. Daha sonra size uygun olan randevu saatini seçerek MHRS hastane randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz