Gündem MSB paylaştı! Zap'ta terör hedeflerine böyle giriliyor

MSB paylaştı! Zap'ta terör hedeflerine böyle giriliyor

30.11.2022 - 13:51 | Son Güncellenme:

MSB'nin Twitter'daki hesabından, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin yeni görüntüler paylaşıldı.

Irak'ın kuzeyinde Zap bölgesinde PKK'lı teröristlerin yaşadığı yerlere giren Mehmetçik, terör örgütüne darbe indirmeye de devam ediyor.

Haberin Devamı

Son olarak zorlu araziye sahip olan Zap'tan görüntüler paylaşıldı. MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Kahraman Komandolarımız; zorlu bir araziye sahip olan Zap’ta, PKK’lı teröristlerin inlerine işte böyle giriyor! Korkusuzca ve fedakârca teröristlerin kökünü kazımaya devam eden kahramanlarımıza selam olsun!

5 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakanlığın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Teröristler için ne Irak'ın ne de Suriye'nin kuzeyi güvenli. Irak'ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız" denildi.

FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 2 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde de tespit edilen 2 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hâle getirildiği bildirildi.

PKK'NIN SÖZDE İSTİHBARAT SORUMLUSU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da düzenlediği nokta operasyonla terör örgütü PKK'nın sözde istihbarat yöneticisi, 'Kinda Maraş' kod adlı Fatma Onur'u etkisiz hale getirdi.

MSB paylaştı Zapta terör hedeflerine böyle giriliyor

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 1990'lı yıllarda örgüte İngiltere'den katılan Fatma Onur, PKK'nın silahlı kanadında uzun yıllar faaliyet gösterdi. Örgütün istihbarat yapılanması 'NLP' içinde 2016'da sözde sorumlu seviyeye getirilen Onur, teröristlere eğitim verdi. Irak ve Suriye'de örgütün istihbarat sorumluları arasında yer alan Onur, özellikle Süleymaniye bölgesi ve kırsalında güvenlik güçlerine karşı yaptığı çok sayıda eylemden dolayı MİT'in hedef listesine girdi. Onur'un faaliyetlerinin deşifresi amacıyla detaylı çalışma başlatan MİT, Kandil'den Sincar'a gizli göreve gönderildiğini ve burada istihbari faaliyetlerinin gizlenmesi için sözde finans sorumluluğuna getirildiğini tespit etti. Harekete geçen MİT, Sincar'da düzenlediği nokta operasyonla Onur'u etkisiz hale getirdi.