Gündem MSB'den Gazze açıklaması: Ciddi endişe kaynağı

MSB'den Gazze açıklaması: Ciddi endişe kaynağı

09.11.2023 - 12:06 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek, "Çağrımız, acil ihtiyaçları karşılamak için, ihtiyaç maddelerinin girişine ve yaralıların çıkışına tahditsiz izin verilmesidir" açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadeleye ilişkin rakamları paylaştı. Buna göre son bir haftada 33 terörist etkisiz hâle getirildi. Böylece yılbaşından bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 1835’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 39 bin 178’e ulaştı.

Haberin Devamı

Millî Savunma Bakanlığı, haftalık basın bilgilendirme toplantısında terörle mücadele başta olmak üzere gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

8 YILDA 39 BİN 178 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere yurt içinde ve sınır ötesinde başarıyla gerçekleştirilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil; son bir haftada 33 terörist etkisiz hâle getirildi. Böylece yılbaşından bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 1835’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 39 bin 178’e ulaştı.

HAVA HAREKATLARINDA 27 HEDEF BAŞARIYLA İMHA EDİLDİ

Ayrıca, 04 Kasım’da Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, 7 Kasım’da ise Gara ve Kandil bölgesinde bulunan terörist hedeflere yönelik icra edilen hava harekâtları ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 27 hedef başarıyla imha edilerek çok sayıda terörist etkisiz hâle getirildi.

Haberin Devamı

OPERASYONLARDA ÇOK SAYIDA MAĞARA VE MÜHİMMAT BULUNDU

Irak’ın kuzeyindeki operasyon bölgelerinde aralıksız sürdürülen arama-tarama faaliyetleri kapsamında da;

- Pençe-Kilit bölgesinde, içerisinde çok sayıda silah ve mühimmat bulunan sığınak ile iki girişi, çok sayıda odası ve muhtelif yaşam malzemelerinin bulunduğu mağara,

- Pençe-Yıldırım bölgesinde yine içerisinde çok miktarda mühimmat olan
6 sığınak ve girişi el yapımı patlayıcı ile tuzaklanmış, birçok odası bulunan mağara,

- Ayrıca, Hakurk ve Tatasara bölgesinde de içerisinde çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi bulunan 4 katlı mağara tespit edildi.

Mağara ve sığınaklarda ele geçirilen piyade ve keskin nişancı tüfekleri, havan ve tüfek mühimmatı, el bombaları, şarjör ve sevk fişekleri ile jeneratör, hilti, matkap ve yaşam malzemeleri ekipler tarafından kontrollü şekilde imha edildi.

10 AYDA SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE 433 TACİZ VE SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

MSB'den yapılan açıklamaya göre, Suriye’den harekât alanlarımızda sağlanan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik teröristlerin taciz ve saldırı girişimlerinin de devam ettiği aktarıldı.

Haberin Devamı

01 Ocak’tan itibaren birliklere 433 taciz ve saldırı gerçekleştirildi. Anında ve misliyle verilen karşılık ile 19’u son bir haftada olmak üzere 1340 terörist etkisiz hâle getirildi.

HUDUTLARDA YASA DIŞI GEÇİŞE GÖZ AÇTIRILMIYOR

Yoğun ve etkin tedbirlerle güvenliği sağlanan hudutlarda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 547 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2’si FETÖ mensubu olmak üzere 6’sı teröristtir. 3 bin 76 şüpheli ise hududu geçemeden engellendi.

Böylece yıl içerisinde sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 521’e yükseldi. Bu şüphelilerden 396’sı FETÖ mensubu olmak üzere toplam 566 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edildi. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 185 bin 205 oldu.

"İSRAİL'İN TOPLU CEZALANDIRMA YOLUNU TERCİH ETMESİ CİDDİ ENDİŞE KAYNAĞI"

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı basın bilgilendirme metninde İsrail'in Gazze saldırılarına da değindi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin İsrail'in uyguladığı mezalimin "kabul edilemez" olduğu vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye olarak Gazze ile ilgili ilk günden bu yana sergilediğimiz insani ve adaletli tutumumuzu bugün de sürdürüyor, İsrail'in uyguladığı mezalimin kabul edilemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. İsrail’in sivil nüfusa dikkat etmemesi, Gazze’deki Filistin halkını en temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve toplu cezalandırma yolunu tercih etmesi çok ciddi bir endişe kaynağıdır."

"SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRI VE OPERASYONLAR DERHAL DURDURULMALI"

MSB'nin açıklamasında, Türkiye olarak yapılan ateşkes ve barış çağrılarının dikkate alınması, sivillere yönelik saldırı ve operasyonların derhâl durdurulması, Gazze'deki acil ihtiyaçları karşılamak için ihtiyaç maddelerinin girişine ve yaralıların çıkışına sınırlama yapılmadan izin verilmesi çağrıları yinelendi.

Filistin meselesinin adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgede kalıcı bir barışın mümkün olmayacağı vurgulandı.

Yazarlar